Ludica 1 wint van Groningse tennissers

| Peter Wolbers

De Mix 1, afgelopen zondag, van T.C. Ludica sloot ook de tweede competitiewedstrijd winnend af. Een sterk begin in de enkels zorgde voor een ruime voorsprong, maar door het verlies van de dames- en herendubbel werd het nog even spannend. Winst in de eerste gemengd dubbel bracht uiteindelijk de zege.

Photo by: Arjan Reef

Na de overtuigende 6-2 overwinning in de eerste competitiewedstrijd tegen T.C. Bemmel, nam de Mix 1 het deze keer op tegen Veracket uit Groningen. De Groningers die hun openingswedstrijd verloren met 1-7, leek in de openingswedstrijden niet opgewassen tegen de tennissers van Ludica. De UT-studenten Suzanne Beltman en Sofie Deen wonnen zonder al te veel moeite de twee damesenkels, beiden zonder setverlies. Beltman moest in de tweede set nog wel een break achterstand ongedaan maken, maar stoomde vervolgens soepel door naar de winst.

Heren

In de herenenkels was het spelbeeld niet anders. Ludica deelde de klappen uit, terwijl Veracket enkel kon volgen. Een vroege break voor Gert-Jan Kortman in de eerste set zorgde voor de setwinst. Een snelle break voor Veracket in de tweede set werd rap weggewerkt, waarna Kortman na een tweede break de wedstrijd simpel uitserveerde. Ook Björn Klaassen won voor Ludica eenvoudig zijn partij. Ondanks een wat stroef begin, nam Klaassen al snel het initiatief in handen en gaf dit niet meer weg: 6-2, 6-1.

Spannend

Met de 4-0 voorsprong op zak en nog vier partijen te gaan, leek de overwinning niet ver meer voor Ludica. Desondanks richtte Veracket zich op en won het de damesdubbel van Janna Ruisch en Suzanne Beltman na een spannende partij. In de beslissende derde set bleek een break van de Groningers genoeg om het duel met 6-4 te winnen en zo het eerste punt van de dag binnen te slepen. Ook in de herendubbel ging het niet naar wens voor Ludica. In een gelijkwaardige partij trokken Björn Klaassen en Stef Kleinluchtenbeld uiteindelijk aan het kortste eind; de heren van Veracket wonnen met 6-4, 7-5.

Double bagel

Met de twee nederlagen op rij leek Ludica de ruime voorsprong alsnog uit handen te geven, maar in de eerste gemengd dubbel werd de eindoverwinning alsnog binnengesleept. In een compleet eenzijdige partij trakteerden Kortman en Deen hun tegenstanders op een ‘double bagel’: 6-0, 6-0. Met de 5-2 voorsprong op zak en een veiliggestelde overwinning, was de laatste gemengd dubbel enkel nog een formaliteit. Kleinluchtenbeld en Ruisch konden het eindresultaat van vorige week niet evenaren en verloren de laatste wedstrijd met tweemaal 6-3.

Vertrouwen

Ondanks het verlies van drie dubbels was Mix 1-speelster Sofie Deen tevreden met het resultaat, maar vooral met de enkelpartijen: ‘Het was lekker dat je na de vier enkels al zeker was van minimaal een punt. Vorige week verloren we nog twee enkelpartijen, dus dan is dat wel een vooruitgang, ook omdat er geen enkele set verloren is gegaan. Dat geeft wel vertrouwen aan de spelers.’

Overige sportuitslagen

Basketbal

Heren, Rayon Oost - Hoofdklasse: Hanze Stars 1 - Arriba 1: 72-74

In de laatste wedstrijd van de competitie heeft het al gedegradeerde Arriba toch nog een goed resultaat neergezet. Middenmoter Hanze Stars werd met een nipte overwinning verslagen.

Hockey

Heren, 3e klasse, Poule F: Almelo H1 -DHC Drienerlo H1: 7-2

De heren van DHC hebben tegen Almelo hun derde wedstrijd op rij verloren. Almelo, dat een plaats hoger staat, was met 7-2 te sterk. Aansluiting met de derde en vierde plek lijkt nu nagenoeg uit zicht.

Dames, 3e klasse, Poule F: Epe D1 – DHC Drienerlo D1: 2-3

Met een nipte overwinning zetten de dames van DHC hun goede vorm voort. De afgelopen drie wedstrijden zijn de hockeysters ongeslagen en met deze vorm lijken de play-offs tegen degradatie ver weg.

Korfbal

Veld, 2e klasse 2C: Duko 1 – Vakgericht 1: 15-5

Een pijnlijke nederlaag voor Vakgericht tegen middenmoter Duko. Met winst van hekkensluiter Olympus op de andere ploeg die nog tegen degradatie strijdt, Hellas ’63, kan Vakgericht nog steeds degradatie ontlopen.

Voetbal

Heren, 2e klasse H: Drienerlo 1 – v.v. Dieren 1: 3-1

De voetballers van Drienerlo hebben zich bijna veilig gespeeld. Tegen Dieren, dat ook nog tegen degradatie strijdt, werd 3-1 gewonnen. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft Drienerlo een voorsprong van 5 punten op de hoogste nacompetitieplek.

Dames, 4e klasse P2, voorjaar: Blauw Wit’66 D1 - Drienerlo D1: 2-0

De dames van Drienerlo hebben het goede resultaat van vorige week tegen Gramsbergen geen passend vervolg kunnen geven. Nummer 2 Blauw Wit was net te sterk.

Volleybal

Heren, Derde divisie A, regio Oost: Harambee HS1 – Time Out’75 HS1: 3-2 (28-26, 22-25, 25-22, 23-25, 18-13)

Een nipte overwinning, maar knappe overwinning voor Harambee tegen het hoger gerangschikte Time Out. Met de overwinning in de laatste wedstrijd van de competitie heeft Harambee zich veilig gespeeld en speelt het ook komend seizoen in de derde divisie.

Dames, Promotieklasse A, regio Oost: Harambee DS1 – Rivo Rijssen DS2: 2-3 (22-25, 22-25, 25-15, 25-23, 11-15)

Mede-middenmoter Rivo Rijssen bleek net te sterk voor de dames van Harambee. In de laatste wedstrijd van de competitie werd een slechte start de volleybalsters uiteindelijk fataal. Ondanks een goede 3e en 4e set bleek Rivo Rijssen in de slotset toch te sterk.

Waterpolo

Heren, Regio Oost Heren 2A: WWV 2 -ZPVPiranha 1: 6-3 (1-0, 1-1, 2-1, 2-1)

Subtopper WWV bleek thuis net te sterk voor de waterpoloërs van Piranha. Met nog maar één wedstrijd te spelen in de competitie, strijdt Piranha nergens meer voor.