UT start proef afvalscheiding

| Paul de Kuyper

Het Facilitair Bedrijf begint deze maand nog een pilot om afval gescheiden in te zamelen. Afvalbakken op de werkplek maken plaats voor centrale ‘afvaleilanden’ waar medewerkers plastic, papier, gft-afval en restafval kunnen weggooien.

Photo by: StockXchnge | Eric Ortner

De proef voor afvalscheiding begint binnenkort in de Vrijhof en loopt tot oktober. Als de pilot succesvol is, gaat na die tijd de hele campus over op gescheiden afvalinzameling.

Afvaleilanden

Medewerkers raken hun prullenbakje naast of onder hun bureau kwijt. In plaats daarvan moeten ze hun vuilnis naar een ‘afvaleiland’ brengen, op een centraal punt in de gang, bijvoorbeeld bij de koffieautomaat.

Het Facilitair Bedrijf wil op deze afvaleilanden in ieder geval papier, plastic en restafval scheiden. Groenafval is nog onzeker. Uit de pilot moet blijken of etensresten en dergelijke niet te veel stankoverlast geven.

55% restafval is te scheiden

De pilot is een initiatief van FBeter, de duurzaamheidswerkgroep van het Facilitair Bedrijf. Uit een onderzoek dat samen is gedaan met afvalinzamelaar Van Gansewinkel bleek dat 55 procent van het restafval op de UT bestaat uit kunststoffen, papier, karton, gft-afval en etensresten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.