Twente stuurt leukste team naar de 'rees'

| Johannes de Vries

Het was voor het eerst sinds 2008 dat er weer eens een Twents team meedeed aan de ‘rees’ en het was direct raak: ‘Team Enschede’, bestaand uit leden van A.S.V. Taste, pakte de prijs voor het leukste en best georganiseerde team.

Het zal wel weer even wennen zijn voor de 28 leden van Taste, nu ze de stevige Enschedese grond weer onder zich hebben. Een week lang zeilden en feesten ze op een klassiek zeilschip. Het was voor het eerst sinds 2008 dat er weer eens een Twents team meedeed aan de ‘rees’ en het was direct raak: ‘Team Enschede’ pakte de prijs voor het leukste en best georganiseerde team.

De ‘rees’ is de Race of the Classics, een studentenzeilrace met klassieke zeilschepen. Dit jaar voeren er meer dan twintig teams van Rotterdam via Vlissingen, Engeland en IJmuiden naar Amsterdam.

Afgelopen weekend kwamen de teams daar aan. De zeilprijzen gingen - zoals al werd verwacht - aan de UT voorbij. Taste haalde voor Twente nog wel de derde plaats van de media award binnen en won zelfs de ‘race achievement award’, die bestemd is voor het leukste en best georganiseerde team. De award wordt vergezeld door een prijs van €500.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.