(Ook) het CvB wil door met Twentse 'Jonge Akademie'

| Johannes de Vries

Ze zouden hoe dan ook doorgaan. Begin dit jaar liep de pilot van de 'Twentse versie' van de Jonge Akademie dan wel af, maar de ‘jonge’ wetenschappers van JA@UT wilden desnoods op eigen kracht door. Wat dat betreft was het nieuws dat ook het CvB de komende jaren met hen door wil, ‘slechts’ een steuntje in de rug.

De leden van JA@UT verenigden zich twee jaar geleden met steun van het CvB in een platform voor jonge, talentvolle wetenschappers. ‘Jong’ wil zeggen dat de wetenschappelijke carrière nog jong is: leden moeten minder dan tien jaar geleden gepromoveerd zijn. ‘Talentvol’ betekent dat alle leden in het bezit zijn van een persoonlijke beurs als een Vidi of ERC starting grant.

‘We vormen een creatieve, stimulerende omgeving van wetenschappers uit verschillende delen van de UT,’ licht bestuurslid Mireille Claessens toe. ‘We hadden al bedacht daarmee door te gaan. Dat het CvB ook door wil, maakt het iets makkelijker. Zij ondersteunen ons, bijvoorbeeld financieel. Maar hieruit blijkt ook dat ze onze mening waarderen, die we gevraagd en ongevraagd nog wel eens geven.’

JA@UT bestaat uit zo’n twintig UT-talenten. Zij worden doorgaans lid voor een periode van vier jaar.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.