Grote opkomst badmintontoernooi

| Peter Wolbers

Het jaarlijkse Gluttel-toernooi, georganiseerd door UT- badmintonvereniging DIOK, kende dit jaar een flinke opkomst. In totaal deden 293 mensen mee aan het toernooi en was het Sportcentrum voor twee dagen overgenomen door badmintonners, afkomstig uit het hele land.

Photo by: Arjan Reef

De badmintonvereniging organiseert elk jaar het DIOK-toernooi dat een knock-out systeem hanteert. Voorzitter van de organisatiecommissie, Vicky Seveke: ‘Er zijn veel deelnemers, meer dan voorgaande jaren. De indeling van de zalen was een aandachtspuntje. Dat moest goed gebeuren, zodat alle wedstrijden op tijd konden worden afgewerkt’. Zaterdag speelden de badmintonners de eerste rondes van de vier verschillende niveaus. Elk niveau telde een heren- en damesenkel en een gemengd, heren- en dames dubbel. Zondag stonden de finalerondes op het programma.

Naast de vele wedstrijden, was er ook tijd voor ontspanning. Een feest in de Vestingbar moest het de deelnemers zoveel mogelijk naar de zin maken. ‘Het Gluttel-toernooi is echt een door studenten georganiseerd toernooi. Er is ruimte voor gezelligheid. Dit jaar kozen we een wat meer studentikoos sfeertje, met onder andere een bierpong-activiteit voorafgaand aan het feest,’ aldus Seveke.

DIOK zelf behaalde enkele successen. Annelien van der Es en Ceriel Heslinga werden tweede bij de damesdubbel van het vierde niveau en ook bij de herendubbel van het derde niveau was er zilver voor DIOK; Anton Dijkstra verloor met zijn partner nipt de spannende finale. De finale van de herendubbel op het tweede niveau was zelfs een klein thuisfeestje: het DIOK-duo Edwin Arts en Martijn Slot verloren uiteindelijk van DIOK’er Sven Ehlert en oud-lid Paul de Kuyper.

Sven Ehlert was uiteraard blij met de winst: ‘Het is altijd leuk om te winnen. Ik had nog niet eerder met Paul gedubbeld en ik was in het begin ook wel een beetje nerveus vanwege zijn hoge niveau, maar in de loop van het toernooi ging het steeds beter.’ Ook over de sfeer van het toernooi was Ehlert te spreken: ‘Dit zijn toch de leukste toernooien om te spelen, waar prestaties gecombineerd worden met gezelligheid. Veel mensen zoeken ook hun partners op de voorwaarde dat ze de tweede dag enigszins brak op het veld mogen staan. Dat past ook echt bij DIOK, waar plezier net zo belangrijk is als de winst.’

Overige sportuitslagen:

Badminton

Carlton GT Cup 2014, Eerste Ronde - Groep M: DBV DIOK 1 – Beca 2000 2: 1-4

DBV DIOK heeft zich niet weten te plaatsen voor de volgende ronde van de Carlton GT Cup. DIOK moest 5-0 winnen om door te gaan, maar verloor met 1-4.

Handbal

Heren, 3e klasse 3M NO: Langeveen HS1 – Cabezota DS1: 24-16

Met deze nederlaag lijkt de rol van Cabezota in deze competitie nagenoeg uitgespeeld. Tegenstander Langeveen staat nu in punten gelijk, de teams boven en onder Cabezota zijn buiten bereik.

Dames, 3e klasse 3X NO: Cabezota DS1 – Avanti Wilskracht DS2: 23-9

De dames van Cabezota behouden de koppositie met deze overwinning op middenmoter Avanti Wilskracht. Volgende tegenstander Zenderen Vooruit staat wel in punten gelijk en met nog 2 wedstrijden te spelen is deze komende wedstrijd cruciaal.

Hockey

Heren, 3e klasse, Poule F: Zeewolde H1 – DHC Drienerlo H1: 8-3

De hockeyheren van DHC hebben bij de hervatting van de competitie geen goede zaken gedaan. Door de fikse nederlaag blijft DHC vierde met nu 6 punten achterstand op de nummers 2 en 3, Bully en Zeewolde.

Dames, 3e klasse, Poule F: Lochem D1 – DHC Drienerlo D1: 3-1

Ook de dames hebben hun eerste wedstrijd na de winterstop verloren. Nummer 3 Lochem was met 3-1 te sterk. De hockeydames van DHC blijft hierdoor in de middenmoot hangen.

Korfbal

Zaal, 3e klasse 3I: Ons Clubje 1 – Vakgericht 1: 14-11

Met een nederlaag tegen Ons Clubje is de competitie voor Vakgericht ten einde. Winst had de studenten nog naar de 4e plek kunnen brengen, maar het resultaat van afgelopen weekend zorgde ervoor dat Vakgericht als vijfde is geëindigd.

Voetbal (veld)

Heren, 2e klasse H: Drienerlo 1 – De Weide: 3-1

De voetballers van Drienerlo hebben goede zaken gedaan in de strijd tegen nacompetitie. Met de thuisoverwinning is er nu 4 punten afstand genomen van de nacompetitiestreep.

Dames, 4e klasse P2, voorjaar: JVC Dedemsvaart D1 – Drienerlo D1: 4-1

Ook de 3e wedstrijd van de voorjaarscompetitie is voor de Drienerlo-dames in een nederlaag geëindigd. Koploper Dedemsvaart was met 4-1 te sterk. De Drienerlose dames bezetten momenteel de laatste plaats.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse F: Club HAC 2 - Drienerlo 1: 3-6

Met deze duidelijke overwinning handhaaft Drienerlo zich in de middenmoot. Met nog 3 wedstrijden op het programma strijden de zaalvoetballers in deze competitie nergens meer om.

Volleybal

Heren, Derde divisie A, regio Oost: Twente ’05 HS2 – Harambee HS1: 4-0 (25-17, 25-19, 25-18, 25-19)

Subtopper Twente ’05 was dit weekend duidelijk te sterk voor de heren van Harambee. Na 4 sets was het al einde verhaal voor Harambee. Met deze fikse nederlaag is directe degradatie weer wat dichterbij gekomen; de UT-volleyballers staan nu nog maar 1 punt boven de degradatiestreep; nummer 11 C1000 Van Andel-ORMI heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Dames, Promotieklasse A, regio Oost: Saasveldia DS1 – Harambee DS1: 3-1 (13-25, 25-12, 25-21, 25-13)

Een overtuigende eerste setwinst bleek geen garantie voor succes voor de dames van Harambee. Nummer 2 Saasveldia won na de 1e set drie sets op rij en pakte zo de winst. Harambee blijft met dit resultaat in de middenmoot staan.

Waterpolo

Heren, Regio Oost Heren 2A: ZPVPiranha 1 – VKC 03 2: 7-5 (2-0, 2-3, 2-2, 1-0)

Een goed begin van de wedstrijd bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning tegen degradatiekandidaat VKC 03. Met nog zes wedstrijden te gaan lijkt voor Piranha een plek in de middenmoot het eindresultaat.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.