Driemaal goud voor UT-studenten

| Peter Wolbers

UT-studenten Rogier Janssen en Branco van Minnen én de UT-estafetteploeg wonnen zaterdag een gouden medaille op het Nationale Studentenkampioenschap Indoor in Apeldoorn. Naast goud, werd er door Janssen en Van Minnen ook zilver binnen gehaald.

Janssen toont zich een tevreden winnaar. 'Ik kende eigenlijk een minder goede aanloop naar dit toernooi dan ik zou wensen. Ik ben nog steeds verkouden en was ook nog eens druk met afstuderen. Maar ik loop vervolgens wel gewoon goede tijden en verbeter op de 200 meter ook het oude studentenrecord. De 60 meter liep ik heel ontspannen, maar mijn start is nog niet goed genoeg en op zo'n korte afstand merk je dat. Toch ben ik blij met hoe het toernooi is verlopen, twee gouden medailles en één zilveren is een mooie oogst.'
Ook Branco van Minnen was blij met zijn prestaties: 'Ik loop hier op zowel de 200 als de 400 meter een indoor-PR en ben op de 400 meter ook nog eens een halve seconde sneller dan vorige week op het NK. En met twee keer goud en een keer zilver mag je tevreden zijn.'

Het toernooi vond dit jaar plaats in het Omnisportcentrum te Apeldoorn en bevatte zowel loop- als werp- en springonderdelen. Vanuit de Universiteit Twente deden er 9 atleten mee, allen op de looponderdelen. De UT-afvaardiging bevatte dit jaar geen vrouwen.

Rogier Janssen van DAV Kronos won in een tijd van 21.97 de finale van de 200 meter. Branco van Minnen, lid van de Hengelose atletiekvereniging Marathon Pim Mulier, pakte met een tijd van 22,88 het zilver. Stijn Jorissen (11e) en Ingmar te Raa (16e) deden op deze afstand niet mee om het eremetaal, al liep Te Raa wel een persoonlijk record (24.17).

Het volgende succes voor de UT kwam niet veel later. Met goud op de 400 meter voor Branco van Minnen was de volgende Twentse titel een feit. In een tijd van 49.75 liet hij de concurrentie achter zich en haalde van Minnen zijn tweede medaille van de dag binnen.

Bij de 800 meter en de 60 meter horden waren er geen podiumplekken voor de UT-studenten. Van Hirtum en Harmen Hoek werden op de 800 meter 12e en 15e. Ronald Kuin kwam op de 60 meter horden nog wel de series door, maar werd in de finale, ondanks een persoonlijk record (9.33), zesde.

De laatste twee afstanden bij de mannen zorgden echter voor meer medailles. Rogier Janssen was in zowel de series als de halve finales van de 60 meter de snelste, maar werd in de finale tweede. Janssen verbeterde nog wel zijn tijd uit de series en halve finales (7.11), maar moest in de finale uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Kaj Emanuel uit Amsterdam. Op de slotafstand, de 4x200 meter estafette, toonde de Twentse afvaardiging nog eenmaal haar goede vorm. De ploeg, bestaande uit Janssen, Van Minnen, Kuin en Jorissen, won met gemak haar serie en die tijd bleek met bijna een seconde voorsprong op de nummer twee uiteindelijk goed genoeg voor goud.

Overige sportuitslagen:

Volleybal

Heren, Derde divisie A, regio Oost: Harambee HS1 – C1000 Van Andel-ORMI HS1: 3-2 (22-25, 22-25, 25-19, 25-21, 15-8)

De heren van Harambee leken tegen concurrent C1000 Van Andel-ORMI tegen een pijnlijke nederlaag aan te lopen, maar toonden indrukwekkende veerkracht. Een 0-2 achterstand in sets werd omgebogen in een 3-2 overwinning en dankzij deze comeback stijgen de studenten naar een 7e plek.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.