Feldbrugge wint sprint bij Skeuveltoernooi

| Peter Wolbers

Niet alleen in Sotsji werd er dit weekend hard geschaatst, ook op de IJsbaan Twente werd flink gereden. Daar vond namelijk het jaarlijkse Skeuveltoernooi voor schaatsers van Nederlandse schaatsstudentenverenigingen plaats. Skeuvelrijder Berend Feldbrugge won het sprinttoernooi bij de heren.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Het sprinttoernooi bij de dames werd gewonnen door Anne-Marthe de Heer van HC De Vechtstreek. De Heer wist alle vier de afstanden op haar naam te schrijven en won met grote voorsprong de titel. Ze werd op het podium geflankeerd door twee schaatsters van D.S.V. Skeuvel: Myrthe Lamme (2e) en Claudia Henckel (3e). Henckel bleek met persoonlijke records op de 1.000 en 500 meter in goede vorm, maar verloor uiteindelijk op de laatste afstand de 2e plaats aan clubgenoot Lamme. Titelverdedigster Katja Franzen moest zich zondag ziek afmelden.

Bij de heren werd Skeuvelschaatser Berend Feldbrugge met grote overmacht kampioen. Hoewel hij als een van de weinige schaatsers geen persoonlijk record wist neer te zetten, won hij wel alle afstanden. In het eindklassement bleven de nummers twee en drie op respectabele afstand. Titelverdediger Pelle Hoek werd 3e, Sven Prins won net als vorig jaar zilver.

Bij het allroundtoernooi bij de dames was het tot de laatste afstand spannend. Met een achterstand van 5.30 seconden op de 3.000 meter op Elske Lenis ging Suzanne Hoogendoorn de slotafstand in. Ondanks een persoonlijk record van Lenis op deze afstand wist Hoogendoorn het verschil uiteindelijk ruim te overbruggen. Sieta van Leeuwe van Skeuvel werd 3e en reed zelfs op elke afstand een persoonlijk record.

Bij de heren ging de titel naar Stein Grendel, schaatser van SVU. Voorafgaand aan de slotafstand had Grendel slechts een voorsprong van 2.29 op Leon van Alstede, maar Grendel reed uiteindelijk een betere 5.000 en behield zo zijn eerste plaats. Skeuvelschaatser Niels Leliveld reed op de 500 en 5.000 meter een persoonlijk record en behaalde mede hierdoor een nette derde plek, een flinke verbetering ten opzichte van zijn zevende plek een jaar geleden. Mark Ooijevaar, in 2008 nog 5e op de 10km bij de WK Afstanden, won alle afstanden bij de A-groep maar mocht als niet-student niet meedoen om de titel.

Overige sportuitslagen:

Badminton

Carlton GT Cup 2014, Eerste Ronde - Groep M: DBV DIOK 1 - BC Phido 1: 4-1

Door BC Phido ruim te verslaan hebben de badmintonners van DIOK de 2e plaats overgenomen. Plaatsing voor de volgende ronde is hierdoor nog in eigen hand: 6 maart dient er dan met 5-0 gewonnen te worden van koploper Beca 2000.

Basketbal

Heren, Rayon Oost - Hoofdklasse:Basketiers'71 1 - D.B.V. Arriba 1: 97-81

Degradatie lijkt nauwelijks meer te ontlopen voor de heren van Arriba. Door de nederlaag tegen een directe concurrent blijft het team een-na-laatste. In de resterende zes wedstrijden moet Arriba het onder andere nog op nemen tegen de gehele top drie.

Handbal

Dames, 3e klasse 3X NO: Stevo DS3 – Cabezota DS1: 8-33

Hekkensluiter Stevo werd dit weekend met groots machtvertoon aan de kant gezet. Met deze overwinning blijven de dames van Cabezota aan kop, met 1 punt voorsprong op de nummer twee, Zenderen Vooruit.

IJshockey

Studentencompetitie: Slapping Studs Enschede – Thor Amsterdam: 6-2 (2-0, 4-0, 0-2)

Een knappe overwinning van de ijshockeyers tegen de studenten uit Amsterdam. Door twee goede periodes namen de Enschedeërs al snel flink afstand van de opponent en was de wedstrijd al vroeg beslist.

Korfbal

Zaal, 3e klasse 3I: Vakgericht 1 – HKC (He) 1: 6-13

Vakgericht zal dit seizoen in de middenmoot van de zaalcompetitie eindigen. Met nog twee wedstrijden te gaan is na de nederlaag tegen HKC (He) promotie onmogelijk.

Voetbal (veld)

Heren, 2e klasse H: Hulzense Boys 1 – Drienerlo 1: 4-1

Een pijnlijke uitnederlaag voor de voetballende studenten tegen de subtopper uit Hulsen. Drienerlo verliest door deze nederlaag de aansluiting met de middenmoot.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse F: ASVD 1 – Drienerlo 1: 5-5

Wederom een gelijkspel voor de zaalvoetballers van Drienerlo, ditmaal tegen de nummer 3 in de competitie. Een plek in de middenmoot lijkt hierdoor het hoogst haalbare voor de studenten.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A, regio Oost:Harambee DS1 - Klumpers VVA DS1: 3-2 (23-25, 25-23, 25-15, 14-25, 15-6)

Een nipte overwinning tegen de mede-middenmoter uit Albergen zorgt ervoor dat de volleybal-dames naar boven kunnen blijven kijken. Promotie is met nog 5 wedstrijden te gaan nog steeds een reële optie.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.