Bier, borrelnootjes en leuke barmannen

| Larissa Nijholt

In vijf verschillende borrellocaties op de campus vloeide gisteren het bier rijkelijk. Deelnemers aan de zogeheten elfbierentocht konden met een stempelkaart twee pilsjes per locatie nuttigen. UT Nieuws kon er niet aan ontkomen en deed mee. Een goed moment om de tocht én de borrelkelders te verkennen .

Photo by: Arjan Reef

TAP
De eerste dorstige deelnemers stromen binnen in de borrelruimte. Het is het thuishonk van de studieverenigingen Alembic, Arago en Astatine. Zij hebben er hun wekelijkse borrel. Dispuut Silenus is organisator van de 11-bierentocht. ‘We hopen op meer dan tweehonderd bezoekers’, zegt dispuut-lid Jelmer Boter. ‘De promotie verliep online. Facebook doet wonderen.’ Bij het eerste biertje roept iedereen luidkeels: ‘Vacuce cupa venter senatus!’. Wat het betekent? ’Leeg het fust op de bestuursbuik.’ De stemming zit er goed in. Op naar de volgende locatie.

Abscint
Zit in de Zilverling. De studieverenigingen Abacus, Scintilla en Interactief vinden er hun onderkomen. Beerend Gerarts, student creative technology, tapt. ‘Wat er zo speciaal is aan Abscint? Het is een nogal ongezellige borrelruimte. Zeker als je het licht aan doet, zoals nu. Gelukkig staan er alleen maar leuke tappers achter de bar’, zegt hij gekscherend. Meedoen aan de biertocht stond voor de bewoners van Abscint niet ter discussie. ‘Tuurlijk’, zegt Gerarts. ‘Ideeën genoeg. Het lijkt mij leuk als volgend jaar iedereen op skeelers komt.’

Mbasement
Door naar de volgende locatie: MBasement. Dit is de plek voor Stress en Sirius. Volgens Mathijn Kok (TBK) hebben ze geen speciale proost. ‘Die is met het vertrek van de ‘ouwelullen’ doodgebloed.’ Binnen loopt het al aardig vol. Nadat we onze jassen op de grond terugvinden, is het tijd voor de borrelkelders in de Horst, het thuis van Daedalus en Newton.

Diepzat
De geur van bier en de vrolijke muziek komt ons tegemoet. De barmannen praten al lichtelijk onverstaanbaar, maar ze tappen de biertjes nog steeds netjes. Standaard rituelen krijgen enthousiast uitleg. De klok staat bijvoorbeeld altijd op half vier. ‘Half vier, tijd voor bier, roept Christiaan Ven (WB). Hij vertelt dat hij derde is geworden met de Speedrun en kreeg het voor elkaar om de 11-bierentocht in 32 minuten af te leggen. Nick Oude Vrielink (CIT) werd eerste en tikte de tocht af op 29 minuten. De barmannen waren hier zo aardig om de verslaggevers van UT Nieuws te voorzien van borrelnootjes, want ja, drinken op een lege maag, dat gaat niet.

Beneden Peil
De laatste borrellocatie is Beneden Peil (Concept en Paradoks). Barmannen zetten de biertjes al neer. Wat een service! Volgens Lars Rikken (BMT) zijn de tappers ook erg gezellig. We krijgen uitleg over de muziekinstallatie. Ondanks de kleine biertjes, is het een gezellige boel en klinkt de après-skimuziek uit de boxen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.