Bedrijven laten zich zien op informatiemarkt

| Eymeke Lobbezoo

Tijdens de informatiemarkt van de Bedrijvendagen Twente krijgen studenten de kans kennis te maken met uiteenlopende bedrijven. De bedrijven presenteren zich vandaag en morgen.

Photo by: Arjan Reef

Bij de start om 10:00 uur vanochtend was het nog vrij rustig. Pas vanaf lunchtijd krijgen recruiters in de evenementenhal het echt druk. Studenten die zich aanmelden met hun studentnummer, krijgen een tasje met plattegrond en een badge met hun naam en studie. Ook smoothies van rood fruit, reclamepennen, snoepjes en een uitgebreide lunch zijn gratis verkrijgbaar.

Toch komen studenten voor iets anders. Op de informatiemarkt zijn tientallen bedrijven die ruimte hebben voor stagiairs of toekomstige medewerkers.

Geen gecheckt cv, wel een stage

Werktuigbouwkundestudent Erwin Versteeg (22) komt voor een bedrijfspresentatie van BoerCroon. ‘Het was een goed verhaal, al vertelde hij wel ongeveer wat ik al had verwacht. Nu die presentatie is afgelopen, kijk ik gelijk maar even verder bij andere bedrijven. Vanaf september wil ik stage lopen in het buitenland. Ik sprak net al een man die me volgende week terugbelt. Ideaal.’

Op een andere plek kunnen studenten hun cv laten checken. Versteeg was van plan van die mogelijkheid gebruik te maken, maar slaat toch even over. Er staat dan een enorme rij.

De organisatie is tevreden. ‘Vorig jaar verliep de informatiemarkt wat hectisch: mensen waren constant aan het heen en weer lopen om nog dingen te regelen. Vandaag is er meer rust.’

Morgen zijn er opnieuw bedrijfspresentaties.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.