Arriba dieper in degradatiezorgen

| Peter Wolbers

De basketballers van Arriba 1 staan al enige tijd in de degradatiezone. Winst tegen de Arnhem Eagles - een subtopper - was afgelopen zaterdag meer dan welkom voor de ploeg van coach Bas Reuvekamp. De wedstrijd pakte echter anders uit.

Photo by: Flickr.com | mvongrue

Pas in de verlenging viel de beslissing: 85-90 voor de gasten uit Arnhem. Daar konden de 18 punten van Age van der Brug niets aan doen.

In de wetenschap dat de uitwedstrijd in een nipte nederlaag eindigde (78-77), waren de Enschedeërs erop gebrand om in de thuiswedstrijd een goed resultaat neer te zetten. De Arnhemmers gingen echter goed van start en al snel keek Arriba tegen een achterstand van 6 punten aan. In het vervolg van het eerste kwart hielden de Enschedeërs de schade beperkt en aan het einde van de eerste periode stond er 17-22 op het scorebord. De tweede periode leek een kopie van het eerste kwart. Weer gingen de Arnhemmers goed van start en bouwden ze zo hun voorsprong verder uit. Arriba kon niets anders dan volgen en halverwege de wedstrijd keken de Enschedese heren tegen een achterstand van 9 punten aan: 30-39.

Een tactische omzetting van coach Bas Reuvekamp in de pauze zorgde voor een kleine ommekeer. Na rust hanteerden de Enschedese basketballers zonedekking in plaats van mandekking en op deze manier forceerden zij meer fouten aan de kant van de Eagles. Arriba profiteerde hier uitstekend van en na het derde kwart was de achterstand alweer volledig weggewerkt: 54-54. In het vierde kwart ging Arriba goed van start en leek het vastberaden om het goede spel van de vorige periode door te zetten. Arnhem Eagles ging echter mee in het hoge tempo en bleef qua score goed bij. In deze laatste periode werd geen beslissende voorsprong meer gecreëerd: 72-72.

Een 5 minuten durende verlenging moest uitkomst bieden en hierin bleken de Arnhemmers uiteindelijk toch te sterk. Al snel liepen de Eagles uit naar een voorsprong van 7 punten en hoewel Arriba door middel van een slotoffensief nog wel dichterbij kwam, gaven de gasten de voorsprong niet meer uit handen: 85-90.

Coach Bas Reuvekamp was ondanks de nederlaag gematigd positief: ‘Na rust stonden we goed en profiteerden we van de missers van de tegenstander. Dat je uiteindelijk in de verlenging zo snel achter komt, is jammer. Je moet dan risico’s nemen, overtredingen maken en hopen dat zij hun vrije worpen missen om zo nog in balbezit te komen. Helaas voor ons raakten zij de worpen te vaak.’

Ook over de mogelijke degradatie bleef Reuvekamp positief: ‘We moeten nog twee keer tegen een directe concurrent. Als we die beide weten te winnen, staan we er weer een stuk beter voor. Hopelijk kunnen we de degradatieplekken nog ontlopen.’

Overige sportuitslagen:

Korfbal

Zaal, 3e klasse 3I: Vakgericht 1 - EKCA/Impact Personeel 1: 19 – 13. Vakgericht heeft zich goed hersteld van het gelijkspel tegen de hekkensluiter twee weken geleden. Met een keurige overwinning op de formatie uit Arnhem behoudt het team de aansluiting bij de top 3.

Voetbal

Heren, 2e klasse H: Drienerlo 1 – Olympia’28: 2-1. De voetballers van Drienerlo namen het op tegen de hekkensluiter uit de competitie. Vanaf de penaltystip beslisten de heren de wedstrijd en mede hierdoor blijft Drienerlo voorlopig boven de degradatiestreep.

Dames, 4e klasse P2: Drienerlo DA1 – Blauw Wit’66 DA1: 1-2. De Drienerlose dames zijn de voorjaarscompetitie niet goed begonnen. Na de eerdere nederlaag tegen Nieuwleusen werd ook de tweede wedstrijd verloren. Momenteel bezetten de dames de laatste plaats, maar is er met nog maar twee wedstrijden gespeeld nog genoeg mogelijk.

Zaalvoetbal

Heren, Hoofdklasse F: Drienerlo 1 – VSCO ’61 1: 3-3. Met het gelijkspel tegen de heren uit Oosterwolde blijven de zaalvoetballers in de middenmoot hangen. Met de huidige zesde plek lijkt Drienerlo ook dit seizoen zich keurig te handhaven in de hoofdklasse.

Volleybal

Heren, Derde divisie A, regio Oost: Hevo HS1 – Harambee HS1: 1-3 (25-18, 16-25, 17-25, 26-28). Een 1-0 achterstand in sets bleek niet onoverkoombaar voor de heren van Harambee. Met drie sets op rij versloegen de Enschedeërs het hoger genoteerde Hevo uit Heino en stijgt het hierdoor naar de ‘veilige’ 9e plek.

Dames, Promotieklasse A, regio Oost: Twente-Sparta HS1 – Harambee DS1: 0-4 (14-25, 27-29, 7-25, 24-26). Met een zeer overtuigende 0-4 overwinning op de hekkensluiter deed Harambee wat er van haar werd verwacht. Met deze overwinning mogen de Enschedese studentes blijven hopen op promotie.

Waterpolo

Heren, Regio Oost Heren 2A: ZPVPiranha 1 – De Mors 4: 4-8. Een wisselvallige wedstrijd van Piranha tegen de waterpoloërs uit Rijssen bleek uiteindeiljk fataal. Een zwakke eerste (1-4) en vierde periode (0-4) zorgden voor de 3e nederlaag op rij. Een plek in de subtop blijft hierdoor vooralsnog buiten bereik.