Drie UT-studenten in race Shell Bachelor Master Prijs

| Paul de Kuyper

Van de zes genomineerde studenten voor de Shell Bachelor Master Prijs komen er drie van de UT. Rolf Postma en Robin Vet zijn in de race voor de prijs voor de beste bachelorscriptie, Martin Bos maakt kans met zijn masterthesis.

Photo by: Shell

Met de Bachelor Master Prijs beoordeelt Shell de scripties van technische afstudeerders op hun bijdrage aan de toekomstige energievoorziening. De beste bachelor krijgt 2500 euro, voor de schrijver van de winnende masterscriptie ligt 5000 euro klaar.

In beide categorieën zijn drie studenten genomineerd. Alle zes dingen ze bovendien mee naar de publieksprijs van 1000 euro.

Olie uit algen

Rolf Postma en Robin Vet, beiden student chemische technologie, zijn in de race voor de beste bachelorscriptie. Vet onderzocht in Italië hoe je op een energiezuinige manier oliën uit algen kunt onttrekken voor biobrandstoffen.

Postma deed onderzoek naar een nieuwe, goedkope katalysator voor het vergassen van biomassa op lage temperatuur om biobrandstoffen te produceren.

Productie van methanol

Martin Bos (chemische technologie) strijdt mee om de prijs voor de beste masterthesis. Hij ontwikkelde een concept voor efficiënte en hernieuwbare productie van methanol waarbij gasvormige producten omgezet worden in vloeibare producten. De techniek kan worden ingezet om een overschot aan elektriciteit tijdelijk op te slaan.

De andere genomineerden komen van de TU Delft (2) en de TU Eindhoven (1). De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finaledag op 11 maart in Amsterdam. Tot 7 maart kun je stemmen voor de publieksprijs.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.