Swingend eerbetoon aan The Beatles

| Femke van Stratum

Ze noemen zichzelf geen typische Beatles-imitatieband. Zonder de typische kapsels, kleding en maniertjes bracht Her Majesty maandagmiddag swingend en vol enthousiasme de nummers van The Beatles ten gehore. Het muziekprogramma Back to Abbey Road is een eerbetoon aan de Engelse popgroep.

Photo by: Arjan Reef

Het Amphitheater van de Vrijhof zat maandagmiddag vol met Beatlesfans. Come together, het nummer van John Lennon, was een toepasselijke opening van de show. De mannen van Her Majesty (Bertolf Lentink,Gertjan van de Weerd, Dirk Schreuders en Bauke Bakker) brachten The Beatles weer even tot leven.

Het album Abbey Road speelden The Beatles zelf nooit live. Toch is het volgens Her Majesty het beste album dat ooit door de legendarische band is gemaakt.

De muzikale rollen zijn verdeeld. Zo speelt drummer Bauke Bakker het instrument van Ringo Star maar lijkt hij vocaal gezien meer op Paul McCartney. Op de achtergrond zien we toepasselijke filmpjes en foto’s van John, Paul, George en Ringo. Tussen de nummers door wordt het publiek bijgepraat over de achtergronden bij de nummers van Abbey Road.

Niveau moeilijk te evenaren

In het publiek viel de afwezigheid van studenten op. Maar de mannen van Her Majesty laten duidelijk zien dat The Beatles niet alleen hun eigen generatie hebben geïnspireerd, maar ook de volgende. Aan het einde van de show gaat de band over op een zelf samengesteld imaginair album. Hierin fantaseren ze wat er zou zijn gebeurd als de grondleggers van de moderne popmuziek na hun laatste album Abbey Road niet uit elkaar waren gegaan.

Ook laten ze in het door hunzelf gemaakte nummer This is how the world began when I ran into you horen welke invloed The Beatles op hun eigen leven hebben gehad. Zo vertelt Bertolf hoe hij op zijn veertiende besloot dat hij liedjes wilde maken. ‘Door The Beatles leerde ik dat nummers maken was wat ik wilde doen en dat ik dit misschien ook wel kon. Ook al is hun niveau natuurlijk moeilijk te evenaren.’

Het publiek was erg enthousiast over het optreden in de Vrijhof. Na het laatste nummer kreeg Her Majesty een luid applaus.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.