Studeren is meer dan een diploma halen

| Charlotte Rompelberg

Een totaaloverzicht geven van alle studentbesturen en commissies op de UT én studenten overtuigen van het belang van activisme, dat zijn de twee doelen van de eerste activismemarkt op dinsdag 25 maart in de Ravelijn.

Photo by: Eigen foto

Studeren is meer dan het halen van het felbegeerde papiertje. Het doen van commissie- en bestuurswerk levert je competenties en vaardihgheden op, die je in de collegebanken niet leert. Om een totaaloverzicht te geven van alle studentbesturen en commissies op de UT én om studenten overtuigen van het belang van activisme, is er een eerste activismemarkt op dinsdag 25 maart in de Ravelijn.

Besturen kunnen zich tot en met morgen, 12 februari, aanmelden voor deelname. Kicky van Leeuwen, voorzitter van AIESEC, is initiatiefnemer van de markt. ‘Ik vond het vreemd dat studenten geen overzicht krijgen van alle aanwezige commissies en besturen op de UT.’ Ze merkte dat op tijdens sollicitaties van studenten.‘ Studenten weten niet welke vergelijkbare besturen er nog meer zijn op de campus.’ Samen met de Student Union   kwam ze op het idee van de activismemarkt.

De markt heeft twee insteken, zegt medeorganisator Jelle Klein Teeselink. ‘Studenten vergelijken alle besturen en commissies met elkaar en ze ontvangen informatie wat activisme inhoudt.’ Jacques Troch, oud-bestuursvoorzitter van Grolsch en oud-praktijkhoogleraar Corporate Governance bij de faculteit Management en Bestuur, houdt een lezing over het belang van nevenactiviteiten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.