Nijmegen wint Drienerloos zaalvoetbaltoernooi

| Peter Wolbers

Afgelopen weekend stond het door v.v. Drienerlo georganiseerde Trommel Indoor Soccer Cup weer op het programma. Nijmeegse zaalvoetballers wonnen het toernooi door in de finale de ex-Drienerlo-voetballers van DZG/Eredivisie-ervaring met 4-1 te verslaan.

Photo by: Flickr.com | Yannig Van de Wouwer

Het jaarlijks terugkerende internationale zaalvoetbaltoernooi kende dit jaar een deelnemersveld met teams uit Nederlandse en Russische steden. Het tweedaagse toernooi bestaat uit een halve competitie (waarin iedereen één keer tegen elkaar speelt), waarna de top-4 van de ranglijst strijdt om de beker.

In de halve finales nam het Russische BSA het op tegen de Nijmeegse studenten van Morado. BSA, dat zaterdag nog met gemak van de Nijmegenaren won, kreeg in de halve finale flink klop: 1-6. De andere halve finale werd door de voormalig Drienerlo-spelers van DZG/Eredivisie-ervaring met 2-1 gewonnen van het Amsterdamse Etyfoor.

In de finale kwam Morado al snel op voorsprong: na 10 minuten stond er al 2-0 op het scorebord. De oud-Drienerlo’ers deden enkele minuten later wat terug door de 2-1 te scoren. Viktor de Leeuw werd echter de held van de middag door met zijn tweede van de wedstrijd de beslissende 3-1 te maken. DZG/Eredivisie-ervaring probeerde daarna nog wel een resultaat te forceren door de doelman als vijfde veldspeler in te zetten, maar het toetje was voor Morado. Kevin Heuvelink ontving in de laatste minuut de bal op eigen helft en wist vanaf 25 meter de bal met een volley op schitterende wijze de keeper te verschalken.

Kevin Heuvelink van Morado was blij met de toernooiwinst: 'Het was al mooi dat we in de halve finale revanche konden nemen op BSA, maar de finale winnen is natuurlijk nog net wat leuker. Het was een spannende finale, alleen waren wij vandaag net even wat effectiever.'

Overige sportuitslagen:

Voetbal

Heren, tweede klasse H: Kloosterhaar 1 - Drienerlo 1: 1-4

Dames, vierde klasse P2: Gramsbergen 2 –Drienerlo 1: afgelast

Handbal

Heren, derde klasse 3M NO: Stormvogels HS1 - Cabezota HS1: 30-23

Dames, derde klasse 3X NO: Combinatie ’64 DS3 - Cabezota DS1: 18-24

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.