Tissue regeneration naar Maastricht

| Sandra Pool

Clemens van Blitterswijk, hoogleraar tissue regeneration, gaat met zijn gelijknamige onderzoeksgroep, bestaande uit tien wetenschappers, over naar Universiteit Maastricht.

De vakgroep, onderdeel van MIRA (Institute for Biomedical Technology and Technical Medicine), ziet bij Universiteit Maastricht meer ruimte en mogelijkheden om het onderzoek, gericht op het ontwikkelen van materialen voor botherstel, verder uit te breiden. Van Blitterswijk bevestigde zijn vertrek al tegenover UT Nieuws in oktober.

De onderzoeksgroep wordt in Maastricht verbonden aan de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, maar zal ook interdisciplinair samenwerken met andere partijen, binnen en buiten de UM.

Van Blitterswijk, voormalig wetenschappelijk directeur van MIRA, is zo’n zeventien jaar verbonden aan de UT. De hoogleraar begon in 1996 met een deeltijdaanstelling aan de Universiteit Twente. Hij won diverse prijzen vanwege zijn biomedische onderzoek, waaronder de titel meest ondernemende wetenschapper. Hij is benoemd tot lid van de KNAW. In 2011 sprak hij ten overstaan van koningin Beatrix de diesrede uit ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de UT.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.