Extra informatiemarkt Bedrijvendagen

| Sandra Pool

Het was al jaren de wens van de organisatie van de Bedrijvendagen: een speciale dag en aparte markt voor studies die tijdens de reguliere markt onderbelicht bleven. Dit jaar komt het er van. Door extra inzet komen achttien bedrijven, instellingen en organisaties, met name non-profit, op 13 februari naar Enschede.

Het was al jaren de wens van de organisatie van de Bedrijvendagen en dit jaar komt het er eindelijk van: een speciale dag en een aparte informatiemarkt voor de studies gezondheidswetenschappen, bestuurskunde, european studies, communicatiewetenschap, onderwijskunde, psychologie, technische geneeskunde en biomedische technologie.  In de Audiozaal en foyer van de Vrijhof presenteren zich op donderdag 13 februari bedrijven, organisaties en instellingen, onder andere uit de non-profithoek, door middel van een stand, een workshop of een training.

‘We willen dit al jaren’, zegt Carin van Hemert van de Bedrijvendagen en verantwoordelijk voor de pr. ‘Het was een actiepunt voor dit jaar. We hebben er enorm op ingezet om bedrijven naar Enschede te halen. Vooral mijn collega Daphne Duteweert was een stuwende kracht hierin.’ Het is de organisatie gelukt om ongeveer achttien bedrijven te contracteren. ‘We merkten voorgaande jaren tijdens de informatiemarkt dat niet alle studies goed bediend werden. Het is onze wens om alle studenten te helpen aan een leuke baan, stage of internship.’ Aan de hand van statistieken, kon de commissie concluderen dat het aanbod voor de hierboven genoemde studies minimaal was. ‘We wisten welke bedrijven voor welke studenten komen. De genoemde opleidingen bleven  onderbelicht.’ Door extra inzet is het dit jaar gelukt om een volwaardige informatiemarkt op te zetten, speciaal voor deze groep.

Op de mini-informatiemarkt die Mens, Management en Medici Markt heet, komen volgens Van Hemert vooral non-profitinstellingen en -organisaties. Voorbeelden zijn CBS, Oxfam Novib, WGV Zorg & Welzijn en Communicatiezorg Twente. 'Naast de markt zijn er ook presentaties en trainingen, net zoals op de reguliere informatiemarkt.' Die is op woensdag 19 en donderdag 20 februari in een tent op het Ganzenveld.

Op dinsdag 11 februari is de kick-off van de Bedrijvendagen en wordt het O&O-plein omgetoverd tot een kermis. Een dag later is er een lunchezing van oud-minister Jan Kees de Jager.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.