Welke culturele voorstellingen mag je niet missen?

| Marije ten Böhmer

Het muzikale cabaretduo Maartje & Kine betrad afgelopen maandag het podium van het Amphitheater in de Vrijhof. Een boeiende voorstelling, zeker voor studenten. Maar juist die groep bleef grotendeels weg. Coördinator podiumkunsten Tineke Grootenboer tast in het duister hoe dat komt. ‘Sommige studenten denken wellicht dat de pauze te kort is maar wij zorgen ervoor dat ze op tijd bij hun college kunnen zijn. De voorstellingen zijn heel interessant voor - en vaak afgestemd op - studenten.’ Ze geeft een selectie van voorstellingen die absoluut een bezoek waard zijn.

Studentenhumor

Wolter Weulink, Tom Lash en Kirsten van Teijn bezoeken op 30 januari de UT. Wie dat zijn? De drie studenten die eind 2013 in de finale stonden van het Groninger Studenten Cabaretfestival. Voor wie wel denkt dat de lunchpauze te kort is voor een voorstelling: deze voorstelling is in de avond. Studentenhumor gegarandeerd.

Her Majesty

Beatlefans opgelet! Maandag 10 februari speelt de groep ‘Her Majesty’ het muziekprogramma ‘Back To Abbey Road’. Her Majesty fantaseert in deze voorstelling over wat er zou zijn gebeurd als The Beatles na hun laatste album bij elkaar zouden zijn gebleven. Grootenboer: ‘Een ware ode aan The Beatles. Her Majesty is de moeite waard voor iedereen die van muziek houdt en een must voor de echte Beatles-liefhebber.’

Heavy Balls

De mannen van Brokstukken komen dit jaar naar de UT met hun cabaretvoorstelling ‘Heavy Balls’. Grootenboer: ‘Het is niet de eerst keer dat zij de UT aandoen. De voorstellingen van Brokstukken vallen bij de studenten erg in de smaak. Ze komen altijd enthousiast naar buiten en willen meer van deze mannen zien.’ De recensies van de landelijke kranten liegen er ook niet om. De Volkskrant: ‘Brokstukken maakt fysiek, theatraal mooi vormgegeven cabaret. Kwalitatief zeer sterk optreden.’ Het Algemeen Dagblad: ‘Zeer getalenteerd trio. Zij maakten vooral indruk met hun gekte en hun geweldige zangstemmen.’ Op 3 maart is de voorstelling te zien in het Amphitheater, in de lunchpauze.

Geen Front

‘Geen Front is een relatief nieuwe groep die bestaat uit drie jonge theatermakers. Het trio komt maandag 7 april met de voorstelling ´NEE!´ naar de UT. Geen Front is hier nog niet eerder geweest maar gezien de recensies belooft het een waar spektakel te worden´, aldus Grootenboer. NEE! is een korte voorstelling vol vrolijk protest, het is een ode aan de tegenstem. NEE! is een poging om overal tegen te zijn, tegen beter weten in. Omdat het lekker is. Omdat het beter is dan onverschilligheid en omdat het soms niet anders kan.

Hier vind je een overzicht van alle voorstellingen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.