Messcherpe en humoristische sketches

| Marije ten Böhmer

Maartje & Kine betraden vandaag het podium tijdens Broodje Cultuur. Met hulp van een contrabas balalaika, viool, piano en accordeon maakten ze muzikale hoogstandjes en wisselden die af met messcherpe en humoristische sketches.

De gemiddelde leeftijd in het Amphitheater liep vandaag tijdens de lunchpauze op tot zeker vijftig jaar. Het was echter geen bejaardenkoor dat zijn opwachting maakte tijdens Broodje Cultuur. Integendeel. Het podium was aan Maartje & Kine: twee jonge, energieke dames die elkaar kennen van het conservatorium. Maartje komt uit Houten, Kine komt uit Noorwegen.

De twee trapten de voorstelling af met een uitbundig ‘Ahoy!’. Het publiek werd meegenomen aan boord van een cruiseschip in het Caribische gebied. Muzikaal hoogstaande stukjes werden afgewisseld met messcherpe en humoristische sketches. De contrabas balalaika, viool, piano en accordeon bespeelden ze uitstekend. Verder ging de voorstelling over een senior nacho, de balalaika die een vrouw bleek te zijn en de choreografie, geschreven door de moeder van Maartje.

Zoals vrijwel altijd werd ook deze keer het publiek bij de voorstelling betrokken. Aan de hand van de stropdas van een oud onderwijsdecaan van de UT werd duidelijk dat het nieuwe logo van de UT helemaal niks is. Maartje & Kine vonden, in tegenstelling tot het logo van de UT, de kale man op de eerste rij wel interessant. Niet omdat hij op de eerste rij zat maar omdat kale mannen veel testosteron zouden hebben.

Nog een tip van Maartje & Kine voor als je naar het geboorteland van Kine, Noorwegen, gaat (of hier een Noor tegen komt): in Noorwegen betaal je in de kroeg een tientje voor een biertje. Wanneer een man jou trakteert op een biertje is dat een hele investering en ben je volgens Kine haast verplicht met deze man het bed te delen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.