'Engels voertaal? Dan moeten docenten het beter spreken'

| Paul de Kuyper

Moet Engels over vijf jaar de voertaal zijn op de UT, zoals collegelid Kees van Ast dinsdag voorspelde bij een informatiebijeenkomst over de UT-strategie? Zorg dan eerst dat alle docenten fatsoenlijk Engels spreken, zegt 46 procent van de ruim 360 stemmers op een poll op onze website.

Aan bezoekers van deze website vroegen we of zij een volledige Engelstalige UT zouden zien zitten. Het grootste deel van de stemmers (46 procent) reageerde dat docenten dan eerst fatsoenlijk Engels moeten leren spreken. Het taalniveau van onderwijzend personeel is vaker onderwerp van klachten.

Vijftien procent noemt het een goede zaak voor een internationale universiteit als de UT Engelstalig wordt. Nog eens 6 procent vindt dat dit al tien jaar eerder had moeten gebeuren. Een andere 6 procent meent dat je niet van iedereen kunt vragen Engels te spreken. Zo’n 4 procent van de stemmers betreurt het als Engels de voertaal wordt, maar verwacht dat de opmars van het Engels niet is tegen te houden. Ten slotte vraagt 23 procent zich af waarom Engels de voertaal moet worden. ‘De UT staat toch in Nederland?’, zeggen zij.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.