Voorstelling Contramime onvoorspelbare lapjesdeken

| Michiel Schuhmacher

Vanaf vandaag is in de Vrijhof de voorstelling ‘Contramime Bevalt’ te zien. Het anderhalf uur durende programma zit vol met een wirwar aan sketches, liedjes en stand-up comedy. UT Nieuws schoof aan bij de generale repetitie.

Photo by: Arjan Reef

Op het toneel van het Amphitheater in de Vrijhof staan twaalf studenten klaar voor hun optreden. ‘Toi toi toi’ klinkt het en ze steken van wal. De voorstelling bevat vooral veel zang, muziek en sketches, met af en toe een stuk stand-up comedy of improvisatie. In de groep blijkt een grote verscheidenheid aan kwaliteiten te zitten.

In het begin is het wennen aan het hoge willekeurige karakter van de sketches. Als bezoeker moet geaccepteerd worden dat er simpelweg geen touw aan vast te knopen is. In het optreden willen de cabaretiers allemaal hun eigen ei kwijt, wat leidt tot een chaotisch geheel. Maar: wel een geheel. En dat is knap. Contramime Bevalt is een voorstelling waarin alle losse sketches zijn verweven tot een lapjesdeken, waarin het ene lapje misschien iets netter is dan het andere, maar waarbij het geheel toch een erg leuke deken is.

Dat de cabaretiers studenten zijn komt terug in hun sketches. Enkele thema's uit het studentenleven zijn goed verwerkt in hun voorstelling. Van versiermanoeuvres van de mannelijke student, tot liederen over 'Harige Harry' passeren de revue. Het zijn situaties die elke student wel eens meegemaakt heeft, of liever niet meemaakt.

Dat je geen idee hebt wat er gaat gebeuren is een kracht van de voorstelling. Je weet niet of je een goed verhaal, schunnig lied, een levensles, of een goed gespeelde pijnlijke stilte kan verwachten. Juist die warboel is een boeiend geheel.

Contramime Bevalt is van 10 tot en met 12 december iedere avond te zien om 20:00 uur in het Amphitheater in de Vrijhof. Kosten: €5, of €3 met Xtracard.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.