Gemaskerd sjansen op Hubertusfeest

| Sandra Pool

De bewoners van Huize Heilige Hubertus, vernoemd naar de beschermheer van de jacht, vierden de opening van het jachtseizoen afgelopen vrijdag weer groots met het jaarlijkse huisfeest aan de Noorderhagen. Verkleden is verplicht en dat leverde mooie plaatjes op.

‘In de regel vormt een maskerade een belemmering voor liefde op het eerste gezicht, maar wie wil, kan dan ook verliefd zijn.’ Zo sluiten de bewoners van Huize Heilige Hubertus de uitnodiging van het jaarlijkse huisfeest af.

Afgelopen vrijdag werd aan de Noorderhagen het jachtseizoen weer feestelijk ingeluid. De Heilige Hubertus is namelijk de beschermheer van de jacht. Onder het motto Renaissjans vierden de bezoekers de wedergeboorte van de kunst van het versieren.  Het jagen kon stante pede beginnen. Het verkleedfeest trok tussen de vijfhonderd en zevenhonderd  gasten. Naast casanova’s, cupido’s en vers ontplooide barokke jagers, kwamen politieagentes, ninja turtles en Ronald McDonalds op het Hubertusfeest af, allen met hetzelfde doel voor ogen: dansen, sjansen en jagen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.