'Ik kon wel janken van blijdschap'

| Charlotte Rompelberg

Vreselijk eng, een onbeschrijfelijk gevoel, janken van blijschap. Het werd allemaal beleefd op het Van Heekplein, gistermiddag. Om het vijfde lustrum op unieke wijze te vieren, had studentenvereniging A.S.V. Taste een takelwagen gehuurd. Op vijftig meter hoogte konden de echte waaghalzen vervolgens bungeejumpen.

Studentenvereniging A.S.V. Taste vierde de hele maand november het vijfde lustrum van de club. Dat doen ze onder het motto: memorabel.  Een van de laatste activiteiten vond gisterenmiddag plaats op het Van Heekplein. Zo’n veertig  Taste-leden gingen de hoogte in. Per kraan. Na vijftig meter takelen, waagden ze de sprong naar beneden.  Eenmaal weer met beide benen op de grond, vond iedereen het ‘enorm gaaf’.

Ga er maar aan staan. Je staat vijftig meter in een schommelend bakje in de hoogte om  vervolgens weer naar beneden te springen. ‘Het moment dat je je naar voren moet laten vallen op die hoogte is echt vreselijk eng’, zegt bestuurslid Elyse Bus. ‘Daarna geeft het een onbeschrijflijk gevoel.’

De lustrumactiviteit bracht gistermiddag het nodige bekijks op het Van Heekplein. Veel  voorbijgangers stopten even om te zien wie die waaghalzen waren. Vooral rond vier uur werd het druk. Op dat tijdstip ging Bus in ‘sexy’ kledij naar beneden. ‘Een uit de hand gelopen ‘blufje’ op een borrel’, legt ze uit. ‘We hebben als bestuur oliebollen aangeboden aan onze leden. Als tegenprestatie moest ik naar beneden in outfit. Als pandabeer dus. Die grap kan iedereen wel waarderen’.

Het idee om te bungeejumpen was een jaar geleden al bedacht, vertelt de voorzitter van de lustrumcommissie, Pien Spoor. ‘Tijdens een brainstorm over de lustrumactiviteiten kwam het op de lijst te staan. Na wat uitzoekwerk, bleek het realiseerbaar.’ Al ging dat niet helemaal zonder slag of stoot. De vergunningaanvraag liet volgens Spoor lang op zich wachten en het aantal inschrijvingen vlotte eerst ook niet. ‘Gisteren was er ook nog een probleem met de stroom waardoor het programma ruim een half uur vertraging opliep. Hierdoor kon niet iedereen meer springen. Weinig aan te doen, helaas, maar wel jammer’, aldus Spoor. Zelf had ze gelukkig wel de kans om te bungeejumpen. ‘Het geeft echt een adrenalinekick, ik kon wel janken van blijdschap toen ik weer beneden was. Absoluut een memorabel moment!’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.