Communicatiewetenschapper snel werk

| Maaike Platvoet

Van de 275 afgestudeerde studenten communicatiewetenschap, tussen 2010 en 2013, heeft 53% binnen een maand een baan gevonden en 85% binnen een half jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Isabell Dahnz, student communicatiewetenschap, en haar begeleider UT-onderzoeker Mark Tempelman.

Dahnz voerde een onderzoek uit onder alle 330 masterstudenten die afgestudeerd zijn in de periode 2010 tot en met 2013. Om er achter te komen wat de studenten na de opleiding zijn gaan doen is gekeken naar de LinkedIN profielen van de alumni. Vervolgens is onderzocht waar pas afgestudeerde studenten terecht komen. De meesten werken bij onderwijsinstellingen en financiële instellingen.

Van de 330 afgestudeerde masterstudenten zijn er 309 teruggevonden op LinkedIN. 21 profielen bleken niet volledig ingevuld om te kunnen gebruiken voor het onderzoek. Een handjevol mensen is verder gaan studeren en een aantal alumni is gaan reizen. Vervolgens heeft studente Isabell Dahnz gekeken wie in het bezit is van een baan. ‘Uit de gegevens blijkt dat 255 alumni een baan vonden en nog 20 alumni een baan zoeken. In de proef zijn dus 275 alumni opgenomen. Opmerkelijk is dat maar liefst 85 procent van hen binnen een half jaar na afstuderen een baan hebben gevonden. 53 procent had zelfs binnen een maand na afstuderen een baan gevonden’, zegt Dahnz.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.