Studentenklimmers zien 21 uur af in avonturenrace

| Paul de Kuyper

Teams van studentenklimvereniging TSAC zijn zaterdag in Enschede als tweede en vierde geëindigde in de door de club zelf georganiseerde Battle of the Sacs. Dat is een 21 uur lange avonturenrace waarbij deelnemers onder andere hardlopen, mountainbiken en kanoën en bovendien zelf de route langs bepaalde controlepunten moeten vinden. De klimvereniging uit Utrecht won.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Er deden vrijdag en zaterdag 32 teams mee van elk vier studenten aan de Battle of the Sacs, een strijd tussen de studentenklimverenigingen uit Nederland. De jaarlijkse avonturenrace werd voor de tiende keer georganiseerd en vond dit jaar voor het eerst in en om Enschede plaats. ‘Omdat wij vorig jaar hebben gewonnen. De winnaar moet altijd de volgende editie uitzetten’, aldus Thijs Weggemans van TSAC.

De Battle of the Sacs leidde de deelnemers vrijdagnacht en zaterdag langs onder andere Oldenzaal, Nordhorn, Bad Bentheim, Gronau en Losser. De finish was zaterdagavond bij de Twentehallen. De teams moesten onder andere hardlopen, mountainbiken en kanoën. Onderweg konden extra punten worden verdiend met puzzelopdrachten, maar ook met inspanningen als een brancardrace, skippyballen en een touwparcours. De klimmers moesten zelf hun route zien te vinden langs vooraf opgegeven controlepunten.

Na zo’n 200 kilometer kwam een team uit Utrecht als winnaar uit de bus. Een combinatieteam van TSAC en de klimmers uit Utrecht werd tweede en een ‘echt’ TSAC-team legde beslag op de vierde plaats.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.