Euros scoort op Bosbaan

| Maaike Platvoet

Op de Asopos Najaars op de Bosbaan in Amsterdam, dé belangrijkste wedstrijdplek voor roeiend Nederland, behaalde competitieploeg de Herthunterz van Euros afgelopen weekend de eerste plek in het ervaren C4+veld met een tijd van 1:40:78 minuten op de 500 meter. Ook de eerstejaarsploeg van Euros presteerde uitstekend: zij werd tweede van alle heren eerstejaars met een tijd van 1:48:89 minuten.

De Asopos Najaars is een wedstrijd georganiseerd door roeivereniging Asopos de Vliet uit Leiden. Het is de eerste ‘echte wedstrijd’ voor eerstejaars competitieploegjes waarbij ze zich kunnen meten aan de andere eerstejaars ploegen van Nederland. De winnaar, degene die de roeitechniek het beste binnen een tijdsbestek van een maand onder de knie kreeg, ontvangt dan de zogenaamde afroeibokaal.

Hoewel net niet eerste, leverde de eerstejaarsploeg van Euros dus een uitstekende prestatie op deze eerste wedstrijd van het seizoen. De ploeg bestaat uit: Marnick Olthuis, Marten Breeuwer, Berend Visser, Lars Stenveld en met Marleen Sommers als stuur.

Het winnende herenteam van Euros bestaat uit: Jeroen Mol, Rick Vromen, Vincent Hommersen en David de Meij en wederom met Marleen Sommers als stuur.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.