Dansweek met popping, lindy hop en gala

| Dennis van der Veen

De voetjes gaan deze week van de vloer in de Vrijhof. Cultuurkoepel Apollo organiseert samen met alle dansverenigingen van de UT een dansweek. De eerste workshops zitten er inmiddels op. Nog tot en met zondag kun je deelnemen en de dansvloer onveilig maken.

De nationale dansweek vond deze maand voor het eerst in Nederland  plaats. De UT doet ook mee. Nog tot en met zondag 29 september zijn er workshops te volgen in de Vrijhof. De dansweek  heeft als doel meer mensen kennis te laten maken met de verschillende dansstijlen die de wereld rijk is.

Er is gelegenheid om als beginner nieuwe dansstijlen uit te proberen, maar ook voor de meer gevorderde danser zijn er komende dagen verscheidene dansstijlen te ontdekken. Afgelopen maandag werd in de Vrijhof een film gelanceerd. Het is compilatie van alle dansverenigingen die de UT rijk is en dagelijks te zien.

De rest van de dagen zijn volledig ingevuld met dans- en feestactiviteiten. Veel dansstijlen, zoals salsa en  breakdance,  zijn bij het brede publiek wel bekend, maar ook minder bekende stromingen staan in de spotlights.  Afgelopen maandag kreeg ‘Lindy Hop’ een uur de tijd om zichzelf te presenteren in een gratis toegankelijke workshop. Het is een dansstijl die aan de basis stond van vele bekende stromingen. De Boogiewoogie is er onder meer uit voortgekomen, een belangrijke speler dus als we teruggaan in de tijd.

Popping is een andere stijl die deze week wordt gepresenteerd. De dans ontstond in de jaren zeventig en is met name een verdienste van een dansgroep genaamd de ‘Electric Boogaloos.’ Popping kenmerkt zich door opmerkelijke dansmoves en een ongedwongen sfeer.  

Op vrijdag 27 september organiseert dansvereniging 4 happy feet een dansgala, als afsluiter van een week vol dans, muziek, nieuwe contacten en nieuwe ervaringen. Het gala is de ideale mogelijkheid om nieuw geleerde ‘moves’ in de praktijk te brengen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.