Jurken en theedoeken in Jordanië

| Sandra Pool

Duiken in de Rode Zee, dineren op het strand en rondcrossen in jeeps door de woestijn. De heren van dispuut Pandemonium weten wel hoe je een lustrum viert. Plaats van bestemming: Jordanie.

Photo by: Thomas van Ardenne

Dispuut Pandemonium verbleef negen dagen in Jordanië. Ze vierden er hun twintigjarig bestaan en reisden met 32 man rond van Amman, langs de Dode Zee naar Petra en via de woestijn naar de rode zee. Afgelopen zondag keerden ze terug. ‘Het was een aaneenschakeling van hoogtepunten in een land met een prettige sfeer en veel vriendelijke mensen’, zegt Berend van der Grinten, medeorganisator van de lustrumreis en rechts op de foto met de duimen omhoog.

'We hebben gedoken in de rode zee. Dat was heel gaaf.  We genoten van een groot diner aan het strand. We hebben in de woestijn overnacht bij de Bedoeïen en met jeeps rondgecrosst.’ De reis ging vervolgens naar Petra. Het dispuut beschikte over een eigen bus met gids. ‘De oude stad is heel goed bewaard gebleven en uit de rotsen gehakt. Erg indrukwekkend. Verder vond ik het erg bijzonder om de buitengewoon open, vriendelijke en tolerante sfeer te proeven in dit volledig islamitisch land wiens wetgeving op de Sharia is gebaseerd.’

Volgens Van der Grinten is het land stabiel. ‘Mooi om te ervaren. En we zijn regelmatig op de koffie gevraagd. Een prettige sfeer. Het straatbeeld wordt bepaald door lange jurken en de mannen hebben van die theedoeken op het hoofd.’ Vervolgt: ‘Veel vrouwen zie je overigens niet op straat. Dat is blijkbaar de cultuur.’

Pandemonium is een herendispuut van AEGEE. ‘We zijn eigenwijs, hebben een eigen mening en eigen kijk en we zijn niet bang deze te delen. Daarnaast zijn we allemaal erg actief in het Enschedese studentenleven’, aldus Van der Grinten. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.