Vrouwen Drienerlo moeten nog 'wennen'

| Jochem Vreeman

De vrouwen van voetbalvereniging Drienerlo moeten gek genoeg nog ‘wennen’ aan het lagere niveau waarop ze dit seizoen uitkomen. Meer aanvallen en meer scoren, zo luidt nu het devies. Het leverde wel winst op. Bekijk hieronder ook de overige sportuitslagen.

Voetbal

Vrouwen, vierde klasse
Drienerlo VR1 - Lemele VR1 3-1
De vrouwen moeten nog wennen aan het niveau een klasse lager. Er is nu namelijk meer ruimte voor offensief spel. Daphne Gengler tekende halverwege de eerste helft voor de openingsgoal, maar Lemele wist de stand nog gelijk te treken. Na de pauze lieten de Drienerlo-vrouwen zien dat ze van een hoger niveau komen. Spitsen Marjolein de Lange en Mylene Jansen stelden de zege veilig.
 
Drienerlo - Kloosterhaar 0-2. Ruststand: 0-2. D. Reinders 0-1, M. Boshove 0-2. 
De voetbalmannen van Drienerlo spelen dit seizoen juist een niveau hoger en moeten het vege lijf dit seizoen zien te redden. Daarbij loopt de ploeg van trainer Frank Eulderink logischerwijs wel eens tegen een nederlaag aan, zoals zaterdag tegen medepromovendus Kloosterhaar. De bezoekers creëerden meer kansen en Drienerlo stuitte een aantal keer op de doelman. 
 

Hockey

Mannen, derde klasse F
Sneek - Drienerlo 2-4. Ruststand: 1-2.
Namens Drienerlo was Stefan Hesselink twee maal trefzeker en ook Stan Maassen en Jules Hazeleger vonden het net. Ook Sneek kreeg kansen, maar was minder effectief. Het leverde de tweede uitzege van Drienerlo op.
 
Vrouwen, derde klasse F
Zutphen – Drienerlo 2-1. Ruststand: 0-1.
Renée Heinen zorgden ervoor dat Drienerlo bij rust op voorsprong stond. Die tussenstand was op dat moment verdiend. Na de pauze stond Drienerlo echter een paar keer te slapen en daar profiteerde de thuisploeg van. De bezoekers konden de stand niet meer gelijk trekken, ondanks een aantal goede kansen.
 

Basketbal

Mannen, promotiedivisie
Valley Bucketeers – Arriba 48-46
De eerste wedsrijd van het seizoen voor de mannen van Arriba leverde net geen zege op. Dankzij onder meer zeven gemiste vrije worpen in de slotfase, kwam Valley Bucks alsnog langszij en greep de winst.
 

Korfbal

Tweede klasse C
Steeds Hooger – Vakgericht 17-5. Ruststand: 6-3.
Vakgericht liet zich al snel naar de slachtbank leiden in Apeldoorn. Tot aan de rust konden de bezoekers het nog enigszins bijbenen, maar vooral daarna was de vertoning uiterst slap.
 

Volleybal

Mannen, derde divisie A
Time Out'75 - Harambee 3-1.
Harambee begon slapen en liet vooral in de service en passing veel kansen liggen. De bezoekers wisten de tweede set met hard werken wel te winnen, maar in de twee sets daarop ging het weer mis. Het zat telkens dichtbij elkaar, waarbij Time Out aan het einde van de sets net wat scherper was.
 
Sporuitslagen doorgeven? Mail naar [email protected]
 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.