Radioshow 'Spijkers met Koppen' vanuit Vrijhof: van de JSF tot perenijsjes

| Femke van Stratum

Presentatoren Dolf Jansen en Felix Meurders vinden het een schande dat ze een decennium lang niet hebben uitgezonden vanuit Enschede. Maar deze zaterdag waren ze er. Live, vanuit een tot de nok toe gevulde Agora in de Vrijhof, werd vanmiddag het al 25 jaar populaire radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ (Radio 2) gepresenteerd.

Photo by: Arjan Reef

Er zitten amper studenten in de zaal, valt ook Dolf Jansen op. ‘Die zijn vast aan het slapen of studeren’, luidt zijn conclusie. De interviews met de gasten van vandaag worden afgewisseld met liveoptredens van de populaire band Rowwen Hèze. Een enthousiast publiek zingt volop mee en geniet daarnaast van de scherpe humor in de gesproken columns. Martijn Koning spreekt zijn haat uit over Festini-perenijsjes en Wim Daniëls kan maar niet begrijpen waarom er in Nederland dagelijks precies 700 werklozen bijkomen.

Het serieuze werk komt in deze uitzending voor rekening van de ministers Ronald Plasterk en Henk Kamp, die stevig aan de tand worden gevoeld over de participatiemaatschappij, de boringen naar schaliegas en de voorgenomen aanschaf van JSF-gevechtsvliegtuigen. Cabaretier Jeffrey Spalburg vertelt op humoristische wijze over zijn show THUUS en zijn jeugd als een van de enige Surinamers in Hengelo. Natuurlijk kan in een uitzending vanuit Enschede een eerbetoon aan Willem Wilmink niet ontbreken, vonden ook de programmamakers.

Een geslaagde uitzending, concludeerden de presentatoren zelf. Ze zullen niet nog een keer 10 jaar wachten om met hun show terug te komen naar Enschede.

De uitzending van zaterdagmiddag terugluisteren kan later via deze link. (Zaterdagavond kampte de site nog met een technische storing.)

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.