Succesvolle september voor Kronos-atleten

| Jochem Vreeman

Atletiekvereniging D.A.V. Kronos gaf tijdens de MPM Estafetterace een mooi vervolg aan de toch al zo succesvolle maand september (met onder meer zilver op het NSK Teams). Voetbalvereniging Drienerlo herstelde zich een dag eerder van de verliespartij van vorige week.

Photo by: Website MPM Hengelo

Atletiekvereniging D.A.V. Kronos behaalde eerder deze maand zilver op het NSK Teams. Dit weekend gaf de vereniging een aardig vervolg aan dit succes door in Hengelo de tweede en derde plaatsen te bezetten tijdens de MPM Estafetteloop. Voetbalvereniging Drienerlo herstelde zich een dag eerder van de verliespartij van vorige week. Voor DIOK begon het badmintonseizoen met wisselend succes.

Atletiek

Afgelopen zondag werd in het FBK Stadion te Hengelo voor de twaalfde keer de Marathon Pim Mulier Estafetteloop gehouden. In een team van vier atleten moet een afstand worden afgelegd van vier maal vijf kilometer. Kronos vaardigde drie teams af. De afvaardigingen 'UT/Saxion Toprunningteam' en 'De Krankzinnige Kronauten' deden mee in de categorie voor mannen, terwijl 'Kronos Highspeed' ingedeeld was in de gemengde categorie. Bij de heren deden beide Kronos-teams goed mee en liep het UT/Saxion Toprunningteam zelfs lang aan kop. Uiteindelijk was een Hengeloos team in de slotetappe echter te sterk voor Kronos. Kronos veroverde wel zilver en brons met tijden van 1:12:50 en 1:15:58.

Voetbal

In de tweede klasse H kon Drienerlo 1 niet voorkomen dat thuisploeg FC RDC de bal beter in haar ploeg kon houden. De Enschedese bezoekers toonden zich echter dodelijk effectief in de omschakeling. Voor rust maakte Paul de Jong - mede door goed werk van Yannick Thielemeijer - de 0-1. Na rust zette Thielemeijer zelf de 0-2 op het scorebord. Trainer Frank Eulderink mag blij zijn dat Thielemeijer fit is, want beschikt verder over een nogal gehavende selectie. Dat zal Drienerlo deze hele maand nog parten spelen.

Badminton

Voor de leden van badmintonvereniging DIOK is de competitie dit weekend weer begonnen. DIOK 1 reisde voor de seizoensouverture af naar Drachten. Winst leverde die reis echter niet op. Na veel verlengen en een paar driesetters, ging de zege met 5-3 naar Drachten. Voor DIOK 4, 6 en 7 leverde het begin van de competitie wel een overwinning op.


Korfbal

Tweede klasse C: Vakgericht - DUKO: 10-12. Ondanks het goede begin en de voorsprong bij rust van Vakgericht 1, ging de ploeg alsnog ten onder. Na de pauze nam DUKO het stokje over en liep Vakgericht vooral achteruit. Dat leverde uiteindelijk een verlies op.

Hockey

Vrouwen, derde klasse F: Drienerlo - Lochem: 0-4. De vrouwen van Drienerlo deden in de eerste helft niet onder voor die van Lochem. Geen van beide ploegen wist in de eerste helft te scoren. Na rust ging het echter mis voor de Enschedese hockeyers. Conditioneel kwam Drienerlo na rust minder goed voor de dag. Lochem profiteerde daar dankbaar van en vond vier keer het net.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.