Seizoensouverture geen succes voor Drienerlo

| Jochem Vreeman

Weinig succes voor het eerste team van v.v. Drienerlo, dit weekend. Na de promotie afgelopen jaar, staat er een zwaar seizoen voor de deur. De heren van atletiekvereniging Kronos haalden met een zilveren plak op het NSK wél succes.

Het sportseizoen is voor veel ploegen weer van start gegaan. Zo speelden de voetballers van Drienerlo 1 de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Vorig jaar promoveerde de ploeg van trainer Frank Eulderink naar de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Daarin moet Drienerlo dit seizoen zien te overleven. De heren van Kronos waren dit weekend de meest succesvolle UT-sporters.

Voetbal

Vroomshoopse Boys was dit weekend Drienerlo's eerste tegenstander. In de seizoensouverture was de ploeg - die vorig seizoen lang meedeed om de titel - een maatje te groot. Vooral op fysiek vlak bleken de bezoekers sterker. Drienerlo hield aanvankelijk wel stand en ging met 0-0 de rust in. Na de pauze ging Drienerlo alsnog ten onder door doelpunten van Van der Kolk en E. Heideman: 0-2.

Atletiek

Atletiekvereniging D.A.V. Kronos was samen met studenten van de Saxion Hogenscholen vertegenwoordigd in Team Twente op het NSK Teams (Nederlands Studenten Kampioenschap) in Nijmegen. Team Twente was een van de grotere groepen op het evenement. Kronos was voornamelijk actief op de looponderdelen, zoals de 400, 800, 1500 en 5000 meter bij de mannen. De dames van Kronos waren beter bezet, namelijk speerwerpen, discuswerpen, verspringen, kogelstoten en verscheidene loopafstanden. De vrouwen werden uiteindelijk zesde van de negen deelnemende teams. De heren hebben knap de tweede plek weten te bemachtigen. Groningen was een tandje te sterk voor de atleten uit Enschede en omgeving, maar het team was zeer blij met een zilveren medaille.


Hockey

Heren, derde klasse F: Epe - Drienerlo: 1-3. Drienerlo kende een goed begin van de competitie met een zege op Epe.

Dames, derde klasse F: Almelo - Drienerlo: 4-1. Drienerlo begon slap, maar herpakte zich enigszins. Dagmar Grob scoorde in de tweede helft nog, maar kon een nederlaag niet voorkomen.

Korfbal

Tweede klasse C: Vakgericht - Olympus’58: 13-12. Vakgericht startte sterk en domineerde voor de break. Bij rust stond het niet voor niets 9-3. Olympus mocht vervolgens weer hoop koesteren, maar een benutte strafworp zorgde alsnog voor de beslissing in het voordeel van Vakgericht.

Tennis

Ludica open: Evelien Bruningmeyer uit Borne won het Ludica Open op de campus. Zij was in de finale vrouwen enkel 3 te sterk voor Emmily de Vries: 6-3, 3-6, 7-6.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.