Twentse Vrouwenloop wil recordaantal deelnemers

| Jochem Vreeman

De Twentse Vrouwenloop, die op zondag 22 september voor de vier keer van start gaat op de Campus, mikt op een recordaantal deelnemers. ‘Minimaal tweeduizend’ meldt de ambitieuze organisatie.

Het aantal deelnemers van vorig jaar, vijftienhonderd, moet daarmee ruim overschreden worden. ‘We zijn op de goede weg’, zegt assistent-manager Marieke Schopman. ‘Exacte cijfers heb ik nog niet, meer het zijn er zeker een stuk meer dan vorig jaar rond deze tijd. Daarbij zitten een kleine honderd vrouwelijke UT’ers.’

Hardlopers die om allerlei redenen geen tijd of zin hebben om fanatiek te trainen, hoeven niet bang te zijn dat hun prestaties in het niet vallen. ‘Want’, zo benadrukt Schopman nog maar eens, ‘de nadruk ligt vooral op gezelligheid en het goede doel. Natuurlijk zijn er wat vrouwen die willen presteren op de vijf of tien kilometer, maar het overgrote deel is geen topatleet. Zo zien we veel vriendinnengroepen aan de start die geld ophalen voor Pink Ribbon, de stichting die aandacht vraagt voor preventie en onderzoek naar borstkanker.’

Programma
De vierde Twentse Vrouwenloop, georganiseerd door Enschede Marathon en eenheid Campus van de UT, vindt plaats op zondag 22 september. Na een gezamenlijke warming-up om 12.15 uur, begint om 12.30 uur de Moeder-Dochter-loop ( 800 meter). Om 13.00 uur klinkt het startschot van de 5 kilometer en om 14.00 uur wordt de 10 kilometer weggeschoten.

Het OPUT vergoedt de kosten van deelname (à 11 euro) en een hardloopshirt met UT-logo voor alle UT vrouwen die deelnemen aan de Twentse Vrouwenloop. Inschrijven kan via www.twentsevrouwenloop.nl of vlak voor de start in conferentiehotel Drienerburght.