‘Ik heb niets gemist als student’

| Paul de Kuyper

Een half jaar was ze een ‘echte student’, zo een die in een studentenhuis woont en een biertje bij ‘t Gat in de Markt drinkt. Maar na een paar maanden in huize Halfaf besloot topzwemster Marleen Veldhuis terug te keren naar haar ouderlijk huis en zich voor honderd procent te storten op haar sportcarrière én studie technische bedrijfskunde. Over die combinatie van topsport en studie vertelt Veldhuis vrijdag in de sportspecial die bij UT Nieuws Magazine verschijnt.

‘Heel vaak is mij gevraagd hoe ik dat deed: zoveel trainen en ook nog studeren. En of ik geen dingen heb gemist?’, zegt de meervoudig olympisch medaillewinnaar in de sportspecial van UT Nieuws Magazine. ‘Maar nee, ik heb voor mijn gevoel nooit iets gemist. Op dat moment vond ik andere dingen belangrijk. En ik kreeg er natuurlijk heel veel voor terug.’

Sportspecial

Lees het hele interview met Marleen Veldhuis in de Engelstalige sportspecial die vrijdag bij UT Nieuws Magazine zit. In deze bijlage ook portretjes van studenten die op dit moment een opleiding combineren met competities op hoog niveau, en daarnaast onder andere verhalen over het sportthema voor alle nieuwe eerstejaars en een interview met techniekfilosoof Peter-Paul Verbeek over de haat-liefdeverhouding tussen sport en technologie.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.