‘University College ATLAS geen eliteopleiding’

| Paul de Kuyper

Gekscherend wordt ATLAS, het dit collegejaar gestarte university college, wel de eliteopleiding van de UT genoemd. ‘Onzin’, zegt eerstejaarscoördinator van ATLAS Wessel Wits in het septembernummer van UT Nieuws Magazine dat morgen (vrijdag) verschijnt.

Photo by: Arjan Reef

De studenten van het university college worden niet anders behandeld dan ‘reguliere’ bachelorstudenten, vertelt Wits. ‘Ze moeten gewoon hard studeren.’ Wel wordt er volgens de coördinator meer van ATLAS-studenten verwacht op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. ‘Bijvoorbeeld dat ze deels zelf hun leerdoelen formuleren en een portfolio opbouwen waarmee ze laten zien dat ze zich goed ontwikkeld hebben en voldoende diepgang bereikt hebben op bepaalde terreinen.’

Meer in het septembernummer

UT Nieuws Magazine van september wordt vrijdag verspreid op de campus. In dit nummer onder andere een reportage bij culinair dispuut Primer Plato, een opinieverhaal van David Goldberg (de spreker bij de opening van het academisch jaar) en interview met drie onderzoekers die een Veni-subsidie in de wacht sleepten. Bij het magazine zit bovendien een Engelstalige special met als thema sport.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.