€1000 prijzengeld voor organen-op-chips van UT'er

| Johannes de Vries

Twee van de zes gekwalificeerden voor de prijzen van COMS 2013 waren UT'ers. De grote door de jury uitgereikte prijs ging aan hun neuzen voorbij. De publieksprijs ging wel naar Enschede. Nou ja, naar Leiden, eigenlijk. Daar heeft het bedrijf zich gevestigd.

Photo by: Eric Brinkhorst

UT-alumnus Paul Vulto heeft gisteren de publieksprijs van de COMS Young Technology Award gewonnen. Zijn bedrijf MIMETAS ontwikkelt zogenaamde 'organen-op-chips' waarmee medicijnen goedkoop en effectief getest kunnen worden. De publieksprijs levert €1000 op voor het ambitieuze bedrijf. UT'ers Bram Verhaagen en David Fernandez Rivas (BµBclean) waren ook genomineerd, maar grepen naast de prijzen.

Bedrijven jonger dan 10 jaar in de micro- en nanotechnologiesector komen voor de prijzen van COMS in aanmerking. De eerste prijs (€5000) wordt door een jury uitgereikt en ging dit jaar naar het Amerikaanse C-Voltaics. Het publiek wijst de winnaar van de tweede prijs aan uit zes geselecteerde finalisten.

COMS 2013, gehouden in Enschede, is een conferentie over micro- en nanotechnologie en de vercommercialisering daarvan. Tijdens de conferentie geven internationale experts workshops over onder meer financiering, businessstrategieën en het pitchen van ideeën. Morgen is de laatste dag van deze conferentie.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.