Bieb bijna klaar voor TOM-student

| Maaike Platvoet

De nieuwe bachelorstudenten moeten straks veel werken aan projecten. Daarom creëert de bibliotheek in de Vrijhof nu dertig projectruimtes, die straks speciaal te reserveren zijn voor TOM-studenten.

Photo by: Arjan Reef

Het is nog een komen en gaan van bouwvakkers en er wordt dag in dag uit hard geklust, maar eind volgende week moeten toch echt de eerste vijftien projectruimtes in de bibliotheek van de Vrijhof klaar zijn. De andere 15 kamers worden eind september opgeleverd.

Volgens Joke ter Hellen, hoofd bedrijfsvoering van de dienst Bibliotheek & Archief, verloopt de verbouwing goed.  Voor de zomervakantie werden duizenden boeken uit de bieb verwijderd om plaats te maken voor dertig nieuwe projectruimtes. En die zijn hard nodig nu alle eerstejaars  dit collegejaar gaan werken met het Twents Onderwijs Model.

‘Om te kunnen werken in de ruimtes met je projectgroep is het de bedoeling dat een ruimte gereserveerd wordt’, vertelt Ter Hellen. ‘Dit kan via een speciaal reserveringssysteem, waarover de studenten nog informatie ontvangen.’ In tentamenperiodes hoeft er niet gereserveerd te worden en kunnen studenten vrij gebruik maken van de kamers.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.