Politicoloog Andries Hoogerwerf in de prijzen

| Redactie

Politicoloog Andries Hoogerwerf, hoogleraar bestuurskunde in Twente en sinds zijn emeritaat actief als vrij gevestigd publicist in Enschede, is samen met Ig Snellen, jurist en politicoloog, op 28 februari geëerd met de Van de Spiegelprijs van de Vereniging Bestuurskunde.

De prijs is een eerbetoon aan personen uit de wetenschap of de praktijk van het Nederlandse openbaar bestuur die door hun loopbaan of oeuvre een brug hebben geslagen tussen de bestuurskunde en het openbaar bestuur. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens het Festival der Bestuurskunde in Utrecht.


De jury droeg Snellen en Hoogerwerf voor vanwege hun eminente bijdragen aan de Bestuurskunde. Maar ook voor hun geslaagde poging een brug te slaan tussen theorie en praktijk. Zo waren beide winnaars van 1987 tot en met 1996 lid van de redactie van het blad Beleidswetenschap, dat een belangrijke impuls leverde aan het beleidsonderzoek in Nederland.

De prijs is vernoemd naar Laurens Pieter van de Spiegel (1737-1800), die al op jonge leeftijd carrière maakte in het Nederlandse openbaar bestuur.


Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.