MoneyBird genomineerd voor Rising Star

| Redactie

MoneyBird, een Twents bedrijf van UT en Saxion-alumni dat hard aan de weg timmert met een online factuurservice, is als één van de 12 kandidaten genomineerd voor de Rising Star Award 2012 van Deloitte. Ook werd vandaag bekend dat er vier Twentse bedrijven genomineerd zijn  voor de Technology Fast50, een verkiezing van de 50 snelst groeiende  technologiebedrijven in Nederland en België.

MoneyBird begon als studentonderneming en werd in 2008 opgericht  door de voormalige masterstudenten Computer Science Edwin Vlieg en Joost Diepemaat en afgestudeerd Saxionstudent Berend van Bruijnsvoort. ‘We zijn ontzettend blij met onze nominatie’, zegt Edwin Vlieg. ‘Het is toch wel een eer om tussen die bedrijven op zo’n lijst te staan.’ 

Al tijdens hun studententijd merkten de ondernemers dat factureren ‘geen prettige bezigheid is’ en ‘veel tijd kost’. ‘Uit eigen frustratie bij het maken en versturen van facturen is toen MoneyBird bedacht, een online factuurservice waarvoor geen ingewikkelde boekhoudkennis is vereist.’ Het bleek een schot in de roos, want inmiddels heeft MoneyBird 30.000 klanten en zijn er drie nieuwe medewerkers aangetrokken. Het bedrijf is gehuisvest in het voormalige KPMG-gebouw aan de Hengelosestraat.

Op de lijst van de Technology Fast50 staan de Twentse bedrijven Oxilio, Quarantainenet, Symbol en Antogonist. Deze verkiezing werd in het leven geroepen om uitzonderlijke prestaties van bedrijven te erkennen. De Fast50 worden gezien als de topondernemers van de toekomst, die snel denken en een leidende rol innemen op hun vakgebied. De Rising Star is een speciale prijs die bestemd is voor opkomende innovatieve bedrijven die tussen de 1 en 5 jaar bestaan.

Op 11 oktober zal presentator Jort Kelder de winnaar beide verkiezingen bekend maken. Meer informatie is te vinden op www.fast50.nl.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.