Drie finalisten onderwijsprijs

| Redactie

Studenten kiezen maandag 4 juni de beste UT-docent van het jaar. Genomineerd voor die eretitel zijn Edwin Dertien (creative technology), Johnny Søraker (filosofie en technologie) en Hans Zwart (wiskunde). In de finale geven ze alle drie een college van een half uur gerelateerd aan hun vakgebied én aan het thema van de verkiezing: ‘Offroad of met TomTom?’.

V.l.n.r: Johnny Søraker, Hans Zwart en Edwin Dertien

De finalisten van de centrale onderwijsprijs werden geselecteerd uit de winnaars van de onderwijsprijzen per opleiding. In de finale op 4 juni moeten Dertien, Søraker en Zwart in een half uur durend college laten zien wie de allerbeste docent is. Voor het thema ‘Offroad of met TomTom?’ is gekozen omdat het lijkt op de UT-slogan high tech, human touch. Volgens de commissie die de verkiezing organiseert verwijst offroad naar out-of-the-box-denken en creativiteit, terwijl TomTom staat voor gestructureerd de makkelijkste route vinden.

De onderwijsprijs 2011 werd gewonnen door Koen van Andel. Een garantie voor een mooi vervolg aan zijn onderwijscarrière aan de UT bleek die prijs niet. Van Andel kreeg onlangs te horen dat er voor hem vanaf september geen plek meer is.

De finale op 4 juni vindt plaats in Horst C101 van 13:45 tot 16:00 uur.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.