Homemade rundvleesburgers

| Redactie

Na de zalmburgers van Maaike, deze week weer een recept voor de echte carnivoor. We gaan zelf hamburgers maken van rundergehakt. Het recpt helemaal niet moeilijk, maar het resultaat groots. Als ik in mijn studentenhuis verkondig dat ik zelf burgers ga maken, dan eet in ieder geval iedereen thuis.

1 koksmuts

30 min

Benodigdheden

voor 6 burgers

voor de burgers:
- 500 gram rundergehakt

-1 ei

-1 ui zeer fijn gesnipperd

-1 teentje knoflook zeer fijn gesneden

-worchestersauce

-paneermeel

- vloeibare bakboter

-1 el olijfolie

-peper, zout

-koekenpan

Aanvulling naar keuze:

-plakjes cheddarkaas

-plakjes ontbijtspek

-in plakjes gesneden augurk

-tomaat plakjes

-slablaadjes

-gebakken eieren

Bereidingswijze

Verhit een beetje boter in een koekenpan. Fruit de ui en de knoflook lichtjes in de boter. Laat de ui en de knoflook beslist niet te bruin worden. Dit zorgt namelijk voor een bittere smaak.

Meng het gehakt met het ei, de ui en knoflook. Voeg paneermeel toe zodat het gehakt niet te nat en niet te droog is. Begin eens met 8 ruime eetlepels en voeg dan eventueel meer toe.

Breng op smaak met worchestersauce en flink peper en zout. Proef tussen door. Als de worchestersauce je mengsel iets te nat maakt, voeg dan nog paneermeel toe.

Verdeel het gehaktmengsel in 6 porties en vorm er hamburgers van. Leg de burgers even in de koelkast zodat ze iets opstijven.

Verhit een beetje boter en een eetlepel olijfolie in een koekepan. Bak de hamburgers in 10 minuten gaar.

Je kunt eventueel de hamburgers in een paar minuten aanbakken en in een ovenschaal leggen. Leg dan op elke hamburger en plakje cheddarkaas. Laat de burgers dan nog 8 minuten garen in een voorwarmde oven van 200 graden .

Je kunt wanneer de burgers in de oven staan, het ontbijtspek krokant bakken en eventueel een eitjes bakken. Dit kan uiteraard ook wanneer de burgers niet in de oven gaan, maar daar heb je dan wel veel gaspitjes voor nodig.

De plakjes tomaat, augurk of sla kunnen uiteraard koud bij de hamburgers geserveerd worden.

Variatie en inspiratie
- Serveer de burgers met zacht gefruite uiringen.

-Serveer op een hamburgerbroodje of op een italiaanse bol.

-Serveer niet op een broodje maar met knapperige (zelf gefrituurde) frietjes

-Bij een hamburger hoort natuurlijk ook saus: ketchup, mayo, Madsauce(de typische McDonalds mayonaise, te koop bij AH en Jumbo), curry of wat je maar lekker vindt

Rayke Derksen

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.