De vereniging ziet brassen vooral als een manier om een meningsverschil op te lossen. Onder toeziend oog van het sociëteitsbestuur pakken twee leden elkaar bij de revers van hun jasje. Hierna wordt er getracht om de tegenstander met zijn rug tegen de grond te werken. Spelregels zijn er daarbij ook; er mag in geen geval in de braspartij gebruik worden gemaakt van judotechnieken. Tactiek komt ook om de hoek kijken; van te voren wordt vaak al bedacht wat het zwakke punt van de tegenstander is. Een grote brede tegenstander zal vooral zijn bewegingen op pure kracht baseren, al zal een slimme opponent hem zeker kunnen verslaan.
De revers naar elkaar en omhoog in het gezicht duwen klinkt misschien vals, maar is zeker een manier iemand te hinderen. Een andere veelgebruikte techniek is zelf naar achter vallen en hierbij de tegenstander meetrekken. Het is dan de kunst de tegenstander dan op het laatste moment – dus nog tijdens de val – met de rug naar de grond te draaien. Een risicovolle manier van brassen - maar vaak behoorlijk succesvol.
De finale braspartij bleek donderdag een onvervalste krachtmeting. De 18-jarige Martijn Scheltes (civiele techniek) kwam als winnaar uit de bus. Verliezers waren er ook. Voor hen – en vooral voor de blauwe plekken – waren de naar de kroeg meegenomen zakken ijs een uitkomst.