Opening NanoLab

| Redactie

Met een bezoek van kroonprins Willem-Alexander en een koninklijke onderscheiding voor wetenschappelijk directeur van UT-instituut Mesa+ Dave Blank, kreeg de opening van het nieuwe NanoLab afgelopen vrijdag een feestelijk oranje tintje. De prins toonde zich onder de indruk van de nieuwe cleanroom.

Samen met zakelijk Mesa-directeur Miriam Luizink maakte de kroonprins een wandeling door de laboratoria. Via een live-verbinding bleef het publiek in de zaal op de hoogte van de koninklijke bevindingen. De Prins vond het `fantastisch mooi'. Volgens hem mag niet alleen Twente maar heel Nederland trots zijn op de nieuwe faciliteit.

Op een Ipad tikte Willem-Alexander de woorden `hierbij is het Mesa+ NanoLab geopend' in. In de cleanroom werd de tekst overgezet op een mensenhaar en daarmee was de officiële opening een feit.

Tijdens de aansluitende receptie kreeg wetenschappelijk directeur Dave Blank een Koninklijke onderscheiding en werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Daarna had collega Albert van den Berg nog een verrassing voor hem en Miriam Luizink: namens de gehele Mesa+-familie bood hij het tweetal een kunstwerk aan. Het beeld symboliseert de uitdrukking `nanos gigantium humeris insedentes', ofwel `dwergen staan op schouders van reuzen.'

Prins Willem-Alexander vond het NanoLab `fantastisch mooi'. Volgens hem mag niet alleen Twente, maar heel Nederland trots zijn op de spiksplinternieuwe faciliteit. Een mooier compliment konden Mesa-directeuren Dave Blank en Miriam Luizink niet krijgen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.