Voor spek & bonen: Italian job
Pasta con Oregano Moeilijkheid: **--- 4 personen De zon is doorgebroken, het is eindelijk weer een beetje warm in het land en dat betekent dat we ook vaak zin hebben in een lichte maaltijd die ons doet denken aan de zon. Deze week reizen we daarom maar weer eens af naar Italië voor een snelle, makkelijke en gezonde pasta, waar we helemaal zonnig van worden. Ingrediënten: 500 gram pasta (liefst vers / uit de koeling) 2 saucijzen 2 courgettes 2 uien 4 tomaten 1 bosje verse oregano (alleen de blaadjes) of een eetlepel gedroogde Olijfolie Peper en zout Parmezaanse kaas Bereiding: Breng een grote pan water met zout aan de kook. Snij de uien in (niet te kleine) stukjes. Was de courgette en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm. Snijd de tomaten in gelijke blokjes. Snijd met een mes het vel van de worstjes en peuter de worst eruit, verkruimel in kleine stukjes. Verhit een hapjes- of koekenpan op halfhoog vuur met een scheut olie. Braad de worst een minuutje aan en voeg de ui erbij. Bak een minuut of twee mee en doe de courgette erbij. Bak een minuutje mee en doe de tomaat en de oregano erbij. Doe een deksel op de pan en laat het op laag vuur een minuut of tien sudderen. Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep de pasta op de borden en verdeel de saus erover. Afmaken met de Parmezaanse kaas. Eet smakelijk! Drank: Lekkere Italiaanse witte wijn, bijvoorbeeld een Pinot Grigio. Tip: verse kruiden kun je goed invriezen. Koop dus gerust verse kruiden in de aanbieding of op de markt en leg wat je over hebt in de vriezer. Wist je dat: oregano heet officieel wilde marjolein en dit kruid dat op de bergen groeit werd door de Grieken vreugde-van-de-berg genoemd. Vroeger deden de dames oregano door hun parfum om lekker te ruiken.
