Voor spek & bonen: Beet!

| Redactie

Lauwwarme vissalade Moeilijkheid: ***-- 4 personen Inleiding: deze week wederom een erg lekker recept en we zetten de gezonde tour nog even door. Veel onderdelen van dit recept kun je vooraf maken, zodat je op het einde alleen nog hoeft te assembleren. Ook deze week wensen wij u een smakelijk eten! Ingrediënten: 8 eieren 100 ml melk Sla die je lekker vindt 2 bosjes (groene) asperges 200-300 gram gerookte paling 200-400 gram forel 1 potje zongedroogde tomaten op olie Bereiding: Schil de asperges, breek een centimeter of twee van de achterkant af en leg ze op een natte theedoek (bij groene asperges hoeft dit alles niet). Snijd de tomaten in reepjes, en de vis ook. Meng vis en tomaatjes tot een geheel. Breng een grote pan met ruim water en een beetje zout aan de kook en kook de asperges hierin een minuut of vijf. Draai dan het vuur uit en laat nog een minuut of 7 staan (de asperges moeten nog wel een stevige bite hebben, dus hou het geheel in de gaten). Meng eieren en melk (plus peper en zout) goed. Hier moeten vier omeletten mee gemaakt worden. Verhit een koekenpan met een klein beetje boter. Als de boter heet is en bruist giet je een kwart van het eiermengsel in de pan. Beweeg de pan heen en weer tijdens het stollen van het eiermengsel. Als het geheel gestold is, na een minuutje of 1,5 a 2, is de omelet gaar. Dit herhaal je (voor vier personen) nog drie keer. Was de sla. Dien alles mooi op, bijvoorbeeld omelet eerst, sla erop, asperges er omheen en vis in een glas op het bord. Experimenteer hier mee, zeker als je kookt voor bekenden kun je ook meerdere opmaken proberen. Eet smakelijk! Drank: Hier moet natuurlijk een mooie witte wijn bij. Pak een Chardonnay of een (niet te zoete) Riesling. Tip: Het schillen van asperges gaat prima met een dunschiller. Pak ze bij het kopje en schil van daar naar beneden. Het verwijderen van de uiteinden (dus niet het kopje!) kun je het best doen door met de ene hand de asperge in het midden vast te pakken, met de andere het uiteinde en dan voorzichtig te breken. De asperge knapt dan op de goede plek af. Wist je dat: Asperges behoren tot de duurste groenten (daarom worden ze ook wel het witte goud genoemd), dit komt vooral doordat de bereiding zo arbeidsintensief is. Alle asperges worden met de hand gestoken.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.