Voor spek & bonen: Gezond en Simpel

| Redactie

Zo kan het ook Moeilijkheid: *---- 4 personen Inleiding: De zomerse maanden staan weer voor de deur, tijd om wat overtollige kilo’s kwijt te raken wellicht. Daarom deze week een lekker (echt waar) en simpel (echt waar) gerecht waarmee je prima voor de dag kunt komen. Veel groente en mager vlees, helemaal ‘rokjesdag-proof’ dus (en daar is het wat ons betreft helemaal tijd voor). Ingrediënten: 1 pak couscous 400-500 gram biefstuk 1 courgette 1 paprika 2 uien 1 teentje knoflook 4 tomaten 1 pakje sugersnaps Verse koriander 2 theelepels cayennepeper Bereiding: Couscous bereiden (uitschenken in schaal en kokend water toevoegen volgens verpakking). Rustig laten staan. Biefstuk in reepjes snijden. Ui schillen en ook in ringen snijden. Verhit een wok met een beetje olie tot deze door en door heet is. Bak de ui kort aan en voeg de biefstuk toe. Pers na een minuutje de knoflook erboven uit. Ondertussen de sugersnaps wassen en toevoegen als het vlees klaar is. Courgette in blokjes snijden en meebakken. Peper toevoegen (niet te zuinig, lekker pittig maken!). Op het laatst tomaat in blokjes toevoegen en kort meebakken. Koriander hakken (ongeveer 2 eetlepels) en erbij doen. Roer de couscous erdoor en je hebt een heerlijke maaltijd. Eet smakelijk! Drank: watertje? Anders fris witbier (bv een lekkere Duitse rakker) Tip: Als de couscous te koud is op het moment dat je gaat eten kun je deze makkelijk met (nog) een klein beetje water opwarmen in de magnetron. Wist je dat: couscous is een soort griesmeel. Het is (net zoals de griesmeel zoals we dat van toetjes kennen) grof gemalen tarwe. Deze tarwe wordt vervolgens tot kleine bolletjes gerold (vroeger met de hand)

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.