De Awards uitreiking maakte deel uit van het nieuw ingevoerde UT-eindfeest, waar ook veel aankomende studenten - kamerzoekers - van de partij waren. Twee enthousiaste presentatoren leidden de gebeurtenissen namens organisator Apollo in goede banen en stelden de genomineerden een voor een kort voor. Sommige namen konden rekenen op groot applaus, anderen leidden tot niets dan stilte. Volgens dit principe werden de winnaars bepaald: hoe meer applaus, des te meer decibellen. Op het oog een democratisch principe. Toch bleek het systeem niet helemaal waterdicht: wie dichtbij stond had beduidend meer invloed, en hard geroffel op het podium werkte extra goed. Tussen de verkiezingen door gaf Break Even een spetterend breakdance-optreden dat door het enthousiaste publiek beloond werd met een daverend applaus.
Al vóór de publieke bekendmaking van de genomineerden, enkele weken geleden, waren sommige kandidaten al afgehaakt. Zij hadden geen zin in de, positieve of negatieve, aandacht. Viola Mashoed, oud-Batavierenrace-organisator en TCW-studente liet haar charmante foto op de website vervangen door een minder vriendelijk plaatje en hulde zich vrijdagavond in een blauw-oranje hanenpak. Uit protest tegen de `vleeskeuring'. Het publiek, en vooral de fans die vooraan stonden, konden die benadering wel waarderen en verkozen Mashoed tot `lekkerste chick'. Waarmee ze een waardebon van 25 euro voor de kunstuitleen won. Mashoeds vriend, Jelmer Feenstra, afgestudeerd informaticus, vond het publiek de lekkerste jongen. Een prima stel dus.
Erik Snippe, de helft van de voor menigeen bekende informaticatweeling, werd uitgeroepen tot nerd. Een hele eer, vond hijzelf. Op de voet gevolgd door zijn broer Arjan, natuurlijk. Om Erik achter zijn computer vandaan te krijgen won hij een hangmat.
Ron da Costa, al jarenlang een vertrouwd gezicht in de Vestingbar, is een jaar lang de campusfossiel van de UT. De ramkraak zonder buit van portiersgebouw Charlie, begin mei, vonden de aanwezigen de heldenactie van het jaar. De destijds beschonken bestuurder was niet aanwezig, en kon de voor hem bedoelde prijs niet in ontvangst nemen.
Frans van Vught noch Roel Pieper werd uitgeroepen tot bekendste UT'er, en ook Henk Zijm, Tonnie Buitink en Leo Goedegebuure vielen buiten de prijzen. Nee, Tonnie's trouwe viervoeter Victor ging er met de eerste prijs vandoor, een kappersbon, jawel. De zaal had er wel schik in. Tonnie ook.