Eerste prijs Extract-project

| Redactie

Het innovatieve Extract-project won afgelopen donderdag de Europrix Award 2005, een initiatief om best-practices van multimedia in Nederland te belonen. Met een multimedia experience overtuigden de twee Enschedese studenten de jury in de categorie studenten en multimedia producenten tot 30 jaar.


Eind 2003 startten de twee kunst & techniek studenten (Saxion) Sebastiaan Elstgeest en Kasper Kamperman een ambitieus afstudeerproject met als uitgangspunt: `Combination is Amplification'. Het tweetal schakelde muzikanten, een beeldend kunstenaars en ruimtelijk vormgevers in om samen een `symbiose van beeld, geluid en ruimte te creëren en daarmee de visuele kracht van muziek en ruimte expliciet te maken. Het resultaat is een intense multimedia experience waarbij alle zintuigen in harmonie geprikkeld worden om het als één geheel te kunnen ervaren,' aldus de makers.

Centraal staat een organisch zit- en ligmeubel van zeven bij vijf. Vanuit het hart van dit meubel omschrijven meerdere beweegbare lampen de dynamische kracht van de muziek. Bezoekers kunnen liggend of zittend de ruimtelijke klankwereld, ondersteund met licht-, laser- en videoprojecties, ervaren. Het technische hart is een speciaal ontwikkeld showcontrol systeem dat alle mediatypen combineert en representeert.

In december vorig jaar stond de Bastille een week lang vol rook voor de presentaties in het Atrium, waar studenten en medewerkers het project konden bekijken. Aan Extract werkten studenten mee van het Saxion, de UT, de AKI en het Conservatorium. Daarnaast ondersteunde een grote groep innoverende bedrijven het project met materiaal en kennis.

Extract zal automatisch deelnemen aan de Europese variant van deze prijsvraag, de Top Talent Award 2005.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.