De snackbar in de Bastille is sinds 18 oktober gesloten. De universiteitsraad stelde over deze plotselinge sluiting vragen aan het college van bestuur, maar het hoe en waarom laat nog even op zich wachten.
De snackbar valt onder het beheer van UT-Catering en was in totaal vijf maanden - van 18 mei tot 18 oktober - in bedrijf. Inclusief de zomervakantie is dat volgens de u-raad te kort om fatsoenlijk te gaan draaien. De raad zegt geluiden te hebben opgevangen dat `er geen klap werd verkocht' en vraagt zich daarom af, waarom er in de eerste maanden van het nieuwe collegejaar geen ruchtbaarheid aan het nieuwe fenomeen in de `Bruisende Bastille' is gegeven.
Tom Koppen, hoofd van het Facilitair Bedrijf waaronder UT-Catering valt, wil niet reageren voordat het college van bestuur kans heeft gehad de vragen van de universiteitsraad te beantwoorden. `Het college bepaalt zelf zijn standpunt. Ik wil ze niet voor de voeten lopen.'
De Student Union is wel mededeelzaam. Marloes Reijs, portefeuillehouder commercie, pr & communicatie, zegt het `heel jammer' te vinden dat de snackbar gesloten is. `Maar als het niet loopt, houdt het op.' Wel vermoedt ze dat veel studenten niet op de hoogte waren van het bestaan van de frituurtent. `Maar die verantwoordelijkheid ligt bij Catering. De Union is verantwoordelijk voor exploitatie van de Unionbar en de Unionshop.'
De Bastille zal er door het ontbreken van een snackbar niet minder bruisend op worden, denkt ze. `We zijn vooral gefocust op dagactiviteiten, zoals de studentbedrijfjes en de Unionbar.' Mocht uit onderzoek blijken dat er wel behoefte is aan een snackbar op de campus dan vindt Reijs dat de Student Union met UT-Catering kan bekijken of een doorstart mogelijk is.