Tekst en foto's: Bart van der Wal en Frans van der Veeken
Calslaan 1-3
Het vlees: kip, speklap, hamburger, koolvis.
Extra: cevapcici (Kroatisch vleesgerecht).
Vegetarisch?: courgettes in olijfolie met knoflook.
Drank: bier, rode wijn, witte wijn.
Kosten: vijf euro per persoon.
Quote: `als het straks donker is maken we nog een vuurtje en gaan we gitaar spelen.'
Opmerkelijk: een uitgebreid en goedkoop menu.
Calslaan 30b
Het vlees: worstje, speklapje, kipsaté.
Extra: sla en heel veel sausen (saté, mosterd, barbecuesaus en steakesaus).
Vegetarisch?: `wij nemen hier geen vegetariërs aan.'
Drank: Hoegaarden wit en Grolsch.
Kosten: 24 euro voor vijf personen.
Quote: `voorlopig blijven wij hier zitten.'
Opmerkelijk: karig menu, maar goede sfeer.
Campuslaan 33, 35 en 37
Het vlees: saté, hamburgers, worst.
Extra: aardappelsalade en 5 liter pistache ijs.
Vegetarisch?: salade en brood (`maar we hebben geen vegetariërs').
Drank: Grolsch, Wiekse Witte en Heineken.
Kosten: 95 euro voor tien personen.
Quote: `kip eet je gewoon met salmonella.'
Opmerkelijk: wel erg veel ijs voor tien man.
Matenweg 30: Huize Boslust
Het vlees: speklapje, worstje, karbonade, grillsteak.
Extra: huzarensalade en pindasaus.
Vegetarisch?: nee.
Drank: Hertog Jan, het huismerk.
Kosten: 25 euro voor vijf personen.
Quote: `dit is wel de harde kern'.
Opmerkelijk: pindasaus ziet er niet zo frisjes uit.
Witbreuksweg 383-laag
Vlees: de barbecue is al leeg.
Extra: Salade a la Joepie (ijsbergsla, geraspte kaas en wortel, doperwten en dille saus, ei en spekjes).
Vegetarisch?: nee.
Drank: Heinekentapje is ook al leeg, wat rest is goedkope Lambrusco.
Kosten: 55 euro voor zes personen.
Quote: `Het tapje had maar vijf liter bier, dat hadden we zo op.'
Opmerkelijk: het culinaire feestje wordt afgesloten met wat vuurwerk. Erg gezellig.
Matenweg 30: Huize Boslust
Campuslaan 33, 35 en 37
Calslaan 1-3
Calslaan 30b
Witbreuksweg 383-laag