Zwerfkeuken na vier jaar weer terug bij af

| Redactie

Het splinternieuwe studentenrestaurant mag dan volgende week zijn deuren openen, de grote productiekeuken van UT-Catering, voorheen ook gehuisvest in de Bastille, is er niet te vinden. Die komt elders: misschien/ mogelijk/ wellicht/ waarschijnlijk in de voormalige Schuur, naast de Faculty Club. Een overzicht van de jarenlange zwerftocht.


November 2000. Het gastenrestaurant en de mensa (inclusief keuken) moeten voor de zomer van 2001 de Bastille verlaten, zo luidt het plan, om later neer te strijken in de Boerderij en de Schuur.

November 2001. Catering zit nog steeds in de Bastille, Bureau Communicatie in de Boerderij en ondernemerscentrum USE in de Schuur. Maar het gaat echt gebeuren: de bewoners van Boerderij en Schuur zijn hun verhuisdozen al aan het inpakken om plaats te maken voor de bouwvakkers. Beide gebouwen gaan met elkaar verbonden worden door een tussengebouw, waarin de centrale keuken wordt gevestigd, zo is het plan.

December 2001. Catering komt met een noodscenario: de Boerderij is nog niet klaar als mensa, keuken en restaurant in maart 2002 de Bastille uit moeten om plaats te maken voor de bouwvakkers van de Student Union. Mensa-eters en restaurantgasten moeten tot en met december 2002 hun heil zoeken in een winterharde eettent op de campus; in diezelfde periode kunnen de UT-koks gebruik maken van de productiekeuken van de Enschedese zorginstelling `Het Bouwhuis'.

Februari 2002. Het verbouwingsplan voor de ontruimde Boerderij en Schuur wordt ingrijpend herzien: alleen het gastenrestaurant komt in de Boerderij; de opvolger van de mensa komt bij nader inzien toch weer in de Bastille. De nieuwbouw voor de productiekeuken vervalt.

Mei-juni 2002. De oude mensa verhuist niet naar een tent, maar - tijdelijk - naar de kantine van het WB-gebouw (nu: Horsttoren), het gastenrestaurant krijgt asiel in Logica. Het productiekeukenwerk voor beide eetgelegenheden vindt nog steeds plaats in Het Bouwhuis.

Februari 2003. UT-Catering voert gesprekken met de exploitanten van Go Planet, de opvolger van het failliete Miracle Planet, over de huur van een productiekeuken aan de pretboulevard op het Business & Sciencepark. Het contract met Het Bouwhuis loopt eind van het jaar af.

Oktober 2003. Het hak- en breekwerk voor de bouw van het nieuwe studentenrestaurant in de Bastille begint. Het plan voorziet alleen in een `satellietkeuken', waarin elders voorbereide gerechten worden voltooid, en niet in een eigen productiekeuken. De gesprekken met Go Planet liepen stuk, het contract met Het Bouwhuis is verlengd tot 1 juli 2004.

November 2003. Anderhalf jaar later dan gepland opent het nieuwe gastenrestaurant zijn deuren in de verbouwde Boerderij, inmiddels omgedoopt tot Faculty Club.

Mei 2004. Het studentenrestaurant in de Bastille wordt feestelijk geopend. Maar zonder productiekeuken. Het contract met het Bouwhuis is - wederom - verlengd, nu tot 1 juli 2005. Er ligt nu een voorstel bij het college van bestuur voor de huisvesting van de productiekeuken in de Schuur. Ongeveer zoals het vier jaar geleden ook al was bedacht.


Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.